Finta, penalta a gól. Náhradník Messi spasil Barcelonu

Lionel Messi oslavuje so spoluhráčmi gól z penalty.
Lionel Messi oslavuje so spoluhráčmi gól z penalty. (Autor: SITA/AP)
Boris Vanya|7. nov 2020 o 18:29

Argentínčan strelil prvý gól z hry v aktuálnej sezóne La Ligy.

BRATISLAVA. Futbalisti FC Barcelona opäť skúšali pevné nervy svojich fanúšikov. V 9. kole La Ligy zdolali doma Real Betis Sevilla 5:2 vďaka výkonu v druhom polčase a - Lionelovi Messimu.

Argentínčan sledoval prvý polčas iba z tribúny ako náhradník. Domáci sa s v ňom síce ujali vedenia, ale zahodili ďalšie šance a Francúz Griezmann nepremenil penaltu. Čierny scenár pre Kataláncov sa naplnil v poslednej minúte pridaného času, keď Sanabria vyrovnal.

V druhom dejstve nahradil Messi talentovaného Fatiho a čoskoro zavelil k obratu.

V 49. minúte Jordi Alba poslal z ľavej strany prihrávku pred bránku, Messi šikovne preskočil loptu, čím zmiatol dvoch hráčov súpera a Griezmann do odkrytej bránky skóroval.

Pri ďalšej útočnej akcii si Messi vytiahol z bránky brankára Claudia Brava a strelu Dembéleho vyrazil na bránkovej čiare Mándi rukou. Dostal za to druhú žltú kartu a Argentínčan penaltu premenil.

Hostia aj v oslabení zdramatizovali zápas, ale v 82. minúte Roberto elegantnou pätičkou uvoľnil Messiho, ktorý zakončil individuálnu akciu strelou pod brvno. Bol to prvý gól z hry pre Argentínčana v aktuálnej sezóne najvyššej španielskej súťaže. Výhru Barcelony pečatil v 90. minúte Pedri.

Pre mnohých najlepší futbalistu súčasnosti zaujal tento týždeň vďaka klipu, ktorý sa šíril na sociálnych sieťach. Messi sa na ňom počas zápasu Ligy majstrov proti Dynamu Kyjev prechádza po ihrisku akoby nejavil záujem o hru.

Na tento moment reagoval v médiách tréner Barcelony Ronald Koeman a podobné úvahy odmietol.

"Messi je mentálne silný a futbal ho stále baví. Je to víťazný typ. Vo futbale sa vyskytnú situácie, keď nie ste práve zainteresovaný v hre, lebo lopta je niekde mimo, ale Messi sa celý čas stopercentne koncentruje. Proti Dynamu premenil penaltu a ukázal, že je stále rozdielový hráč."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Španielsko»La Liga»Finta, penalta a gól. Náhradník Messi spasil Barcelonu