Viac sa získať nedalo, hovorí po zisku treble Hejková

Slovenská trénerka Natália Hejková.
Slovenská trénerka Natália Hejková. (Autor: TASR)
SITA|30. apr 2015 o 10:34

Slovenská trénerka doviedla basketbalistky Prahy k trom triumfom - v domácej súťaži, v národnom pohári a v Eurolige.

PRAHA. Sezónu na výbornú zavŕšili v utorok basketbalistky ZVVZ USK Praha, ktoré vedie slovenská trénerská legenda Natália Hejková. Piaty český ligový titul po sebe ešte podčiarkla ich bilancia bez jedinej prehry v domácom prostredí.

Úradujúce šampiónky triumfovali nad Hradcom Králové vo finále play-off 3:0 na zápasy, ten posledný vyhrali podobne suverénne ako takmer všetky predchádzajúce 90:44.

Po Eurolige veľmi netrénovali

"Od zvyšku ligy sme v tejto sezóne výrazne odskočili, chýbala nám skutočná konkurencia, zdolať sme sa mohli takpovediac len sami. Všetky zápasy základnej časti sme hrali výlučne na palubovkách súperov, čo sa ukázal ako dobrý krok, keďže sme nemuseli absolvovať celý program a mohli namiesto presunov a jednoznačných duelov kvalitne trénovať," rekapitulovala pre agentúru SITA Natália Hejková.

Jej družstvo predtým v marci dosiahlo povinný triumf v národnom pohári a aprílový senzačný v Eurolige.

"Po ňom sme už ani veľmi netrénovali, chceli sme si predovšetkým užiť zvyšok vydarenej sezóny. Pri suverénnych víťazstvách v domácej súťaži je dlhodobo náročné motivovať hráčky. Všetko sa však dobre skončilo, máme tri trofeje, viac sa skutočne nedalo získať. Ani počas pôsobenia v Rusku sa mi to nepodarilo, tam sme vždy niekde zakopli," pokračovala.

Teší sa domov

Na 61-ročnú kormidelníčku čakajú po síce nie dlhom, ale vyčerpávajúcom ročníku týždne oddychu.

"Teším sa domov do Bratislavy, neskôr pôjdem aj do Londýna a Španielska. Chystám sa aj na júnové majstrovstvá Európy, niekedy v ich druhej fáze," pridala rodáčka zo Žiliny.

Vo svojej funkcii zostáva aj v nasledujúcom ročníku. Obe strany sa už dohodli na pokračovaní spolupráce ešte na konci minulého roka.

"Pod zmluvou chýba už len podpis," dodala Hejková, trénerka ZVVZ USK Praha od novembra 2012.

V minulosti viedla Valenciu, Spartak Moskovskú oblasť, Dinamo Moskva, Šopron a Ružomberok. S reprezentáciou Slovenska postúpila z ME 1999 v Poľsku i na olympijské hry v Sydney 2000.

Bola asistentka Tibora Vasiľka pri tíme Slovenska, keď získal striebro na ME v Maďarsku 1997, v rovnakej funkcii pôsobila pri Igorovi Grudinovi v bronzovej ruskej reprezentácii na OH v Pekingu 2008.

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Basketbal»Viac sa získať nedalo, hovorí po zisku treble Hejková