Veteráni Fiodorov a Petrov prepisovali rekordy KHL

SITA|4. apr 2011 o 14:40

Dvaja ruskí veteráni utvorili počas uplynulého víkendu nové rekordy Kontinentálnej hokejovej ligy.

MOSKVA. Dvaja ruskí veteráni prepisovali počas uplynulého víkendu rekordy Kontinentálnej hokejovej ligy (KHL). V nedeľňajšom šiestom zápase finále Východnej konferencie sa v drese domáceho Metallurgu Magnitogorsk presadil proti Ufe (5:3) aj Sergej Fiodorov, ktorý v 13. min zvyšoval na 2:1.

Fiodorov mal v tento deň 41 rokov a 111 dní a je najstarším hráčom, ktorému sa podarilo skórovať v play-off o Gagarinov pohár.

Fiodorov posunul svoj vlastný rekordný zápis a bude mať možnosť tak urobiť ešte v minimálne jednom zápase tejto sezóny, keďže stav série medzi Magnitogorskom a Ufou je 3:3 na zápasy. Fiodorov sa s 12 gólmi v sezóne dotiahol na Dmitrija Kvartaľnova, ktorý je od sezóny 2006/07 s týmto výkonom najlepším ostrostrelcom medzi hráčmi v kategórii 41 rokov a viac. Fiodorov zaznamenal 5 z 12 gólov v play-off, čo je v tejto vekovej kategórii tiež rekord.

Útočník Atlantu Mytišči Oleg Petrov sa v sobotu len 16 dní pred svojimi 40. narodeninami zapísal do štatistík posledného zápasu finálovej série Západnej konferencie, v ktorom Atlant zdolal Lokomotiv Jaroslavľ 8:2 a na zápasy 4:2, hetrikom.

Petrov je najstarším strelcom hetriku v play-off KHL a zároveň prvým hráčom v histórii ligy, ktorému sa počas jednej sezóny v play-off podarilo zaznamenať dva hetriky. Prvým sa prezentoval hneď v úvodnom zápase úvodného kola play-off, kedy Petrov 27. februára prispel k víťazstvu podmoskovského klubu v Čerepovci (8:1) troma zásahmi počas 180 sekúnd v prvej tretine duelu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»KHL»Veteráni Fiodorov a Petrov prepisovali rekordy KHL