Versteeg si za bitku nezahrá 1 zápas

SITA|9. dec 2008 o 10:10

Disciplinárna komisia zámorskej NHL potrestala zastavením činnosti na jeden zápas útočníka Chicago Blackhawks Krisa Versteega za vyprovokovanie bitky.

NEW YORK 9. decembra (SITA, AFP) - Disciplinárna komisia zámorskej NHL potrestala zastavením činnosti na jeden zápas útočníka Chicago Blackhawks Krisa Versteega za vyprovokovanie bitky v nedeľňajšom súboji s Phoenixom. Versteeg vyzval na pästný duel nováčikov iba 19-ročného Kyla Turrisa, ktorý z ľadu odchádzal so zakrvaveným nosom. V súlade s pravidlami NHL dostal za čin svojho zverenca tréner Blackhawks Joel Quenneville pokutu 10 000 dolárov. Na nezmyselnosť bitky poukázal tréner hosťujúceho Phoenixu Wayne Gretzky: "Nevidím rád, keď sa 19-ročné dieťa dostane do bitky päť sekúnd pred koncom zápasu za stavu 1:7. Nechápem to, predtým sa takého veci nestávali. Som zvedavý, čo sa bude diať, keď sa opäť stretneme so Chicagom."

Hokejové výkony Krisa Versteega patria k príjemným prekvapeniam tejto sezóny, v nedeľu však ukázal 24-ročný univerzálny krídelník aj druhú tvár, za čo inkasoval dovedna 27 trestných minút. Chicago sa najbližšie predstaví v stredu opäť na domácom ľade proti Ottawe.


Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Versteeg si za bitku nezahrá 1 zápas