Verím, že sa ešte postaráme o prekvapenie, vraví Daňo

Marko Daňo bojuje pri mantineli o puk s Jevgenijom Lisovecom.
Marko Daňo bojuje pri mantineli o puk s Jevgenijom Lisovecom. (Autor: TASR)
Andrej Kuzmány|11. máj 2016 o 18:15

Slováci majú na šampionáte po štyroch zápasoch šesť bodov. Ak chcú postúpiť do štvrťfinále, budú musieť bodovať proti favoritom.

BRATISLAVA. Proti Nemecku viedli 1:0 po prvej tretine. Nakoniec prehrali 1:5. Nad Bieloruskom vyhrávali dokonca 2:0 po štyridsiatich minútach. A opäť zlyhali.

Hokejisti Slovenska dostali v poslednej časti hry štyri góly. Po výsledku 2:4 zaznamenali druhý neúspech na šampionáte.

„Sám neviem, čo sa to deje. Nechápem, ako môžeme z 2:0 prehrať zápas. A to nie je prvýkrát. Stáva sa nám to často. Rád by som vedel odpoveď, prečo je to tak. Znovu nám to nevyšlo,“ hodnotil v rozhovore pre RTVS útočník Tomáš Jurčo.

V 37. minúte stretnutia parádne tečoval strelu Juraja Mikuša a dostal svoj tím do dvojgólového vedenia. Márne.

„Vyhrávame 2:0 a začneme brániť. Čakáme, čo urobia, stojíme na miestach a oni to majú ľahké. Prakticky im to dávame zadarmo. To sa nesmie stávať,“ dodáva.

Prehrali si to sami

Slováci si výrazne skomplikovali boj o postup do štvrťfinále. V skupine ich čakajú už len zápasy s favoritmi – Kanadou, Fínskom a USA.

„Bohužiaľ, opäť sme poľavili a začali sme brániť stredné pásmo. Neboli sme aktívni. Súper začal viac korčuľovať, nahadzovať puky do pásma, tvoriť hru,“ zamýšľal sa Marko Daňo.

„Prehrali sme si to sami. Bielorusi využili našu neaktivitu, strelili pekné góly, otočili stav stretnutia a potom sme s tým už nevedeli nič urobiť,“ doplnil.

Slováci nezvládli ani zápas s Bieloruskom: fotogaléria

11.5.2016

Daňo nastúpil do zápasu napriek tomu, že nebol zdravotne v poriadku. V druhom dueli proti Francúzsku si poranil slabiny a vynechal stretnutie proti Nemecku.

„Slabiny vydržali. Verím, že si to dám teraz do poriadku a budem pripravený hrať proti Kanade.“

Každý je zdolateľný

Na zverencov Zdena Cígera teraz čakajú dva dni voľna. Proti suverénnym Kanaďanom nastúpia v sobotu o 19.15 hod.

„Určite si oddýchneme. Musíme si sadnúť, porozprávať sa a povedať si, ako máme hrať. Aj keď to si hovoríme stále, potom príde zápas a znovu nezvládneme tretiu tretinu,“ priznáva Tomáš Jurčo.

Bieloruský brankár Vitalij Kovaľ vyráža puk pred cloniacim Tomášom Jurčom.
Bieloruský brankár Vitalij Kovaľ vyráža puk pred cloniacim Tomášom Jurčom. (Autor: TASR)

Ak chcú Slováci pomýšľať na postup do štvrťfinále, určite budú musieť proti favoritom bodovať. A je možné, že budú potrebovať viac ako len jedno víťazstvo.

„Na tomto šampionáte sa už udiali viaceré prekvapenia a ja verím, že sa aj my ešte o nejaké postaráme. Bude záležať, ako pristúpime k zápasu, ale každý súper je zdolateľný,“ uzavrel Marko Daňo.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Verím, že sa ešte postaráme o prekvapenie, vraví Daňo