V detstve vyvolával potýčky. Najproduktívnejší Slovák dáva góly a flirtuje

Kanadský hokejista Cale Makar a Slovák Samuel Buček.
Kanadský hokejista Cale Makar a Slovák Samuel Buček. (Autor: TASR/AP)
Juraj Berzedi|2. jan 2018 o 16:44

V ôsmich rokoch som sa naučil jednu kľučku, ktorou som prechádzal celé klzisko a strieľal góly, vraví talentovaný slovenský hokejista.

BRATISLAVA. Devätnásťročný Samuel Buček bol zrejme najvýraznejšou osobnosťou slovenskej reprezentácie na juniorskom hokejovom šampionáte v Buffale.

V piatich zápasoch dal tri góly a na ďalšie štyri prihral. Po dueloch v základných skupinách bol piatym najproduktívnejším hráčom turnaja.

Svoj najhviezdnejší moment ukázal v súboji proti Američanom, keď poplietol kompletnú päticu protihráčov i brankára, obišiel bránku a na dvakrát poslal puk do siete. „Buček majstrovsky omráčil Američanov,“ písal web šampionátu.

VIDEO: Gól Samuela Bučeka v čase 4:55:

Už v detstve mal nevídanú strelu

Šikovný krídelník, ktorý posledné dva roky hráva v zámorí, si skvelým zakončením získal sympatie fanúšikov.

„Vždy som chcel byť pri niečom takom, ako keď Slovensko získalo titul na majstrovstvách sveta v roku 2002. Dnes sa nám podarilo niečo podobné. Je to úžasné, veľký okamih pre celú krajinu a náš hokej,“ vravel po víťazstve nad Američanmi.

Jeho talent sa prejavoval už v žiackych kategóriách. Keď si obul korčule, jeho rovesníci mu málokedy stíhali.

„Odmalička bol výrazný a na Slovensku patril k najlepším vo svojom ročníku. Často chodil hrávať aj za starších. Bol typickým strelcom, dával veľa gólov. Mal výbornú strelu, na svoj vek až nevídanú,“ spomína nitriansky mládežnícky tréner Peter Galan.

„Silný bol najmä s pukom. Dokázal sa individuálne presadiť aj cez dvoch či troch hráčov. Jedinou jeho slabinou bolo korčuľovanie,“ doplnil.

Najskôr len strkal do detí

Hoci na ľade patril vždy medzi najlepších, mimo neho si jeho tréneri museli často poradiť s jeho divokou povahou.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V detstve vyvolával potýčky. Najproduktívnejší Slovák dáva góly a flirtuje