Vasco a Fluminense sa v lige chcú zachrániť administratívne

V Južnej Amerike sa pred MS dejú okolo futbalu zvláštne veci.
V Južnej Amerike sa pred MS dejú okolo futbalu zvláštne veci. (Autor: SITA / AP)
TASR|12. dec 2013 o 15:19

O zotrvaní dvoch veľkoklubo v súťaži sa rozhoduje až po ich ukončení. Zachrániť by ich mohla kontumácia.

SAO PAULO. V Brazílii sa schyľuje k futbalovému škandálu. Dva veľkokluby Fluminense a Vasco da Gama, ktoré regulárne vypadli do druhej brazílskej ligy, totiž hľadajú administratívne dôvody na to, aby sa vyhli zostupu.

Tieto novinky v krajine budúcoročných majstrovstiev sveta sa zjavili len niekoľko dní po tom, čo posledné ligové kolo sprevádzali násilnosti medzi fanúšikmi a niekoľko týždňov po tom, ako sa na štadióne v Sao Paule zrútil gigantický žeriav a zabil dvoch robotníkov.

Heverton hrať nemohol

Fluminense sa vypadnutiu chce vyhnúť na základe kontumácie. V brazílskej lige v poslednom kole nastúpil za tím Portuguesa hráč (Heverton) s neoprávneným štartom. Brazílsky športový súd sa teraz bude zaoberať sťažnosťou Fluminense a ak ju podporí, tak spomínaný tím príde o štyri body a Fluminense zostane v najvyššej súťaži.

Do nižšej súťaže má zostúpiť aj štvornásobný brazílsky šampión Vasco, ktorý by však nemohol ťažiť zo zostupu a potrestania tímu Portuguesa.

Vedenie Vasca zase požaduje kontumáciu prehratého zápasu s tímom Atletico Paranaense (1:5), pretože násilnosti fanúšikov donútili hlavného rozhodcu zastaviť zápas na 73 minút, čo je o 13 minút viac, ako povoľujú pravidlá.

Lanús vyhrali Juhoamerický pohár

Futbalisti argentínskeho Clubu Atlético Lanús zvíťazili v stredajšej odvete Juhoamerického pohára (Copa Sudamericana) nad brazílskym Associacao Atlética Ponte Preta 2:0 a pred vlastnými fanúšikmi sa tešili zo zisku prvej významnej kontinentálnej trofeje v histórii klubu.

V prvom stretnutí na brazílskej pôde sa zrodila remíza 1:1. O víťazovi druhej najprestížnejšej klubovej súťaže v Južnej Amerike sa v stredu rozhodlo už v prvom polčase, v 25. min otvoril skóre Paraguajčan Víctor Hugo Ayala a v nastavenom čase ho uzavrel Ismael Blanco. Lanús si zabezpečil miestenku v nasledujúcej edícii Pohára osloboditeľov.

Juhoamerický pohár (Copa Sudamericana) - finále - odveta

Club Atlético Lanús (Arg.) - Associacao Atlética Ponte Preta (Braz.) 2:0 (2:0) - prvý zápas 1:1 - trofej získal Lanús

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»Vasco a Fluminense sa v lige chcú zachrániť administratívne