Vaščák so šancou na debut v národnom tíme

SITA|11. okt 2007 o 15:50

BRATISLAVA 11. októbra (SITA) - Slovenský futbalista Blažej Vaščák sa po dvoch sezónach strávených v druhej najvyššej talianskej futbalovej súťaži dočkal nominácie do národného tímu a svoju premiéru si ...

BRATISLAVA 11. októbra (SITA) - Slovenský futbalista Blažej Vaščák sa po dvoch sezónach strávených v druhej najvyššej talianskej futbalovej súťaži dočkal nominácie do národného tímu a svoju premiéru si môže odkrútiť už v sobotňajšom stretnutí kvalifikácie na ME 2008 v Dubnici nad Váhom proti San Marínu. Dvadsaťtriročný stredopoliar tímu AC Cesena sa síce už niekoľkokrát objavil v širšej nominácii, doteraz sa však ani raz do najcennejšieho dresu s dvojkrížom na prsiach neobliekol. Konkrétnu pozvánku dostal od reprezentačného kormidelníka Jána Kociana až teraz, keď už nie je šanca postúpiť na európsky šampionát a pred Slovenskom stojí súper z najspodnejšieho miesta tabuľky D-skupiny - San Maríno. "Každý zápas, majstrovský, prípravný alebo kvalifikačný, musíme brať vážne. Osobne medzi tým nerobím rozdiely . Za každú šancu obliecť si reprezentačný dres budem vďačný a urobím všetko preto, aby som podal čo najlepší výkon v každom zápase, v ktorom dostanem príležitosť," vyznal sa rodák z Krompách na zraze na pôde SFZ pred duelom s futbalovým trpaslíkom.

Nelichotivú situáciu slovenského výberu po dvojzápase s Írskom a Walesom (2:2, resp. 2:5) sledoval samotný hráč aj počas pôsobenia v Taliansku, využil pri tom rôzne zdroje: "Bol som v spojení s chlapcami, s ktorými sa poznám, informácie som čerpal aj z internetu. Situácia, ktorá sa vyvinula, nie je určite príjemná, ale netreba nad tým lámať palicu. Treba mať trpezlivosť a dať šancu mladému mužstvu." Vaščák, ktorý na Slovensku hrával za Košice, Trenčín a Petržalku, sa v Taliansku predstavil už aj v dresoch Trevisa a Lecce. Pozícia náhradníka sa mu ušla pred tohtoročným prípravným zápasom proti Poľsku, rovnako aj pred kvalifikáciou v marci na Cypre a v Írsku, na júnový duel v Nemecku a aj septembrový dvojzápas doma proti Írsku a Walesu. Aj napriek neúspechu v tomto cykle nevidí Vaščák situáciu s národným tímom až tak zle: "Táto kvalifikácia je už stratená, ale verím, že sme ešte nepovedali posledné slovo."


Nachádzate sa tu:
Domov