Varga, Barteková a Tužinský vzhľadom na podmienky potešili

Juraj Tužinský.
Juraj Tužinský. (Autor: archív TASR)
SITA|22. sep 2014 o 11:21

Trojnásobná medailová radosť a zisk troch olympijských miesteniek je bilancia slovenskej výpravy na 51. svetovom šampionáte v streľbe.

BRATISLAVA/GRANADA. Trojnásobná medailová radosť a zisk troch olympijských miesteniek je bilancia slovenskej výpravy na 51. svetovom šampionáte v streľbe zo všetkých zbraní, ktorý vyvrcholil uplynulý piatok v španielskej Granade.

Podľa prezidenta Slovenského streleckého zväzu (SSZ) Miloslava Bencu sú dosiahnuté úspechy reálnym obrazom súčasného stavu a možností.

Slovenská zbierka na MS 2014 obsahuje kompletnú medailovú kolekciu - zlato si vybojoval Erik Varga v trape mužov, striebro družstvo žien v skeete a bronzový kov pridala skeetarka Danka Barteková medzi jednotlivkyňami.

Obaja spomenutí brokári a ešte aj Juraj Tužinský vďaka 7. miestu vo vzduchovej pištoli 60 vybojovali pre SR olympijské miestenky.

"Potešiteľné sú nielen medaily, ale aj umiestnenia okolo finále či do 15. miesta, ktoré sú prísľubom do budúcnosti, aby sme mohli dosiahnuť ďalšie úspechy," pokračoval šéf SSZ, ktorý si želá, aby na OH 2016 v Riu de Janeiro štartovalo aspoň toľko slovenských strelcov ako v roku 2012 v Londýne, kde sa predstavila sedmička reprezentantov: "Teší ma, že takmer polovica z tohto plánu je pri narastajúcej konkurencii splnená už po prvých pretekoch, na ktorých sa dalo zabojovať o účasť pod piatimi kruhmi."

Benca k účinkovaniu Slovákov na Strelnici Juana Carlosa I. ešte dodal: "V niektorých prípadoch - Štefečeková, Pešková, Olejnik, Praj, Holko či Sýkorová - chýbal len kúsok športového šťastia. Najväčšiu radosť som, samozrejme, prežíval, keď Erik Varga získal titul majstra sveta v trape, ale takisto aj pri zisku olympijskej miestenky pištoliara Juraja Tužinského a nehovoriac o skeetarke Danke Bartekovej, pri ktorej sme sa vo finálovej časti aj my v hľadisku psychicky najviac natrápili. Smutný som bol, keď to nevyšlo Zuzke Rehák Štefečekovej a ďalším, ktorí predtým na ME uspeli."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Varga, Barteková a Tužinský vzhľadom na podmienky potešili