Vancouver vyhral v Chicagu, Slováci bez bodov

SITA|10. máj 2010 o 05:41

Hrozbu vypadnutia zo semifinále Západnej konferencie play off NHL dočasne odvrátili v noci na pondelok hokejisti Vancouveru.

NEW YORK. Hráči Chicaga nevyužili ponúknutý mečbal a na domácom ľade prehrali v noci z nedele na pondelok v piatom zápase semifinálovej série play-off Západnej konferencie zámorskej hokejovej NHL s Vancouverom 1:4. Hostia tak upravili stav vzájomného súboja na 3:2 pre Chicago.

"Sme šťastní, že sme stále v hre," poznamenal po stretnutí pre oficiálnu stránku profiligy hosťujúci obranca Shane O'Brien a dodal: "Majú však výnimočný tím a som si istý, že budú chcieť rozhodnúť už v nasledujúcom dueli."

"Čierni jastrabi" so Slovákmi Mariánom Hossom a Tomášom Kopeckým v zostave mohli na domácom ľade potvrdiť postup do finále Západnej konferencie, no nestalo sa tak. Veľkou prekážkou pre nich bol najmä brankár Canucks Roberto Luongo, ktorý z troch desiatok streleckých pokusov Hossu a spol. pustil za svoj chrbát iba jeden puk z hokejky Jonathana Toewsa. Aj to až v 53. min a jeho presný zásah znamenal iba zníženie náskoku Vancouveru na 1:3.

"Samozrejme, že sme boli poriadne nabudení. Bolo to nesmierne dôležité stretnutie a prehra by pre nás znamenala koniec sezóny. Robili sme všetko pre to, aby sme ich zdolali," uviedol kanadský gólman Luongo. Tridsaťjedenročný rodák zo Starej Ľubovne Hossa spolu s Patrickom Sharpom patrili k najusilovnejším hráčom na ľade, keď pozornosť Luonga preverili piatimi strelami. "Kosatky" sa v nedeľu museli zaobísť takmer celý duel bez obrancu Samiho Sala, ktorý sa v prvej tretine zranil a v ďalšom priebehu už nehral. Previezli ho do nemocnice v Chicagu, tréner Canucks Alain Vigneault nevedel povedať o jeho stave viac.

Šiesty zápas série sa bude hrať v noci z utorka na stredu vo Vancouveri a mužstvo Pavla Demitru môže stav série vyrovnať na 3:3, čím by si vynútilo rozhodujúci siedmy zápas.

Výsledok nedeľňajšieho 5. stretnutia 2. kola play-off (semifinále konferencie) o Stanleyho pohár (hrá sa na 4 víťazstvá):

ZÁPADNÁ KONFERENCIA

Chicago - Vancouver 1:4 (0:2, 0:1, 1:1) - stav série 3:2

Góly: 53. Toews (Keith, B. Campbell) - 1. Ehrhoff (D. Sedin, H. Sedin), 15. Bieksa (Wellwood, Samuelsson), 34. Bieksa (Samuelsson, H. Sedin), 60. Burrows (Wellwood, Bieksa). Vylúčení: 7:5, presilovky: 0:1, oslabenia: 0:0. Strely na bránku: 30:24, brankári: Niemi - Luongo. Diváci: 22 192.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Vancouver vyhral v Chicagu, Slováci bez bodov