Van Gaal chce titul v United ako v Barcelone a Bayerne, Scholes mu odporučil Kroosa

(Autor: SITA/AP)
SITA|21. máj 2014 o 19:34

Nový manažér Manchestru United si sadne s Alexom Fergusonom na pohárik.

MANCHESTER. Nedávno menovaný tréner futbalistov anglického klubu Manchester United Louis van Gaal verejne priznal, že hneď v prvej sezóne vo funkcii by rád triumfoval v Premier League.

Holandskému koučovi sa to už podarilo v španielskej Primera División s Barcelonou (1997/1998) a v bundeslige s Bayernom Mníchov (2009/2010).

Sedem titulov so štyrmi klubmi

Na Britských ostrovoch je to skôr raritou. Doteraz to vyšlo iba Josému Mourinhovi, Carlovi Ancelottimu (obaja Chelsea) a v súťažnom ročníku 2013/2014 Manuelovi Pellegrinimu (Manchester City).

"Bol by som nesmierne pyšný, ak by sa mi to podarilo zopakovať. V Španielsku i Nemecku som uspel hneď v úvodnej sezóne a v Anglicku to taktiež nie je nemožné," povedal pre BBC Sport Van Gaal, ktorý podpísal zmluvu na tri roky.

Holandský kouč, ktorého prezývajú i diktátor, dokázal získať už sedem ligových titulov so štyrmi rôznymi mužstvami (Ajax Amsterdam, FC Barcelona, AZ Alkmaar a Bayern).

Sumy ho nezaujímajú

Manchester United v uplynulej sezóne finišoval až na siedmom mieste ligovej tabuľky, čím sa po 25 rokoch neprebojoval do európskych pohárov.

"Zatiaľ som sa s predstaviteľmi klubu nerozprával o peniazoch na prestupy. Rozoberali sme iba potenciálne príchody a mená hráčov, ktorí by mali káder opustiť. Nikdy som sa nezaťažoval diskusiami o prestupových sumách. Vždy ma zaujímalo iba, čo je možné a čo nie."

Skúsený kouč sa plánuje stretnúť aj so Sirom Alexom Fergusonom, ktorý v klube z červenej časti Manchestru zastáva funkciu riaditeľa.

"S určitosťou si s ním sadnem na pohárik. Často sme to robievali aj v minulosti. Panujú medzi nami veľmi dobré vzťahy. Sir Alex bol jedným z prvých, ktorí ma kontaktovali po vymenovaní do funkcie."

Scholes odporučil Kroosa

Bývalý futbalový stredopoliar Paul Scholes tvrdí, že van Gaala čaká "giganticky náročná úloha" vrátiť klub na staré pozície.

Scholes súčasne holandskému koučovi odporučil, aby pri prestavbe kádra 20-násobného anglického šampióna angažoval ako prvého hráča Toniho Kroosa z Bayernu Mníchov.

"Nebude jednoduché zaplniť veľkú medzeru, ktorá vznikla v tejto sezóne medzi United a ManCity, FC Chelsea a FC Liverpool. United teraz výrazne zaostávajú. Ak Van Gaal dovedie tím do Ligy majstrov, bude to dobrý štart," povedal Scholes.

"Prvý hráč, ktorého by som podpísal, je Toni Kroos. Je to elitný centrálny stredopoliar, ale United potrebujú päť alebo šesť takých, aby sa opäť dostali na vrchol v Premier League."

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»Van Gaal chce titul v United ako v Barcelone a Bayerne, Scholes mu odporučil Kroosa