Valachovič sa cíti dobre, pozvánka ho prekvapila

SITA|23. mar 2009 o 20:58

Obranca slovenského corgoňligového futbalového klubu ŠK Slovan Bratislava Jozef Valachovič sa minulý týždeň v stredu na prekvapenie mnohých aj seba ocitol po dva a pol roku opäť v nominácii A-tímu SR.

BRATISLAVA.

Len niekoľko hodín po tom, ako hlavný kormidelník reprezentácie Vladimír Weiss na tlačovej konferencii prezentoval, prečo dal dôveru tomuto skúsenému stopérovi, prišiel v odvetnom dueli štvrťfinále Slovenského pohára 2008/09 proti MŠK Žilina nepríjemný okamih a zranenie 33-ročného „Valašku“.

Na pondelňajšom zraze národného výberu sa však bývalý hráč Interu Bratislava, ŠKP Devín, Trenčína, Maccabi Tel Aviv, Slovana Liberec, Rapidu Viedeň a Schwadorfu už opäť usmieval. "Ja to vidím veľmi pozitívne, som pripravený zapojiť sa s mužstvom do plného tréningu. V nedeľu som na Slovane individuálne trénoval a všetko bolo v poriadku. Verím, že to bude takto pokračovať naďalej,“ odpovedal Jozef Valachovič na otázku agentúry SITA o jeho aktuálnom zdravotnom stave.

Pilier obrany "belasých" sa rovnako ako ostatní hráči reprezentácie teší na blížiaci sa prestížny dvojzápas. Slovákov najskôr čakajú v prípravnom dueli v sobotu 28. marca v slávnom londýnskom Wembley súperi z „kolísky futbalu“ a o štyri dni neskôr sa hráči SR predstavia v kvalifikácii MS 2010 v Prahe proti Česku. "Čo môžeme od Angličanov očakávať, to nám vysvetlí tréner. Sú veľmi silní, majú kvalitných hráčov a u nich doma vo Wembley to platí dvojnásobne. Na tento zápas sa naozaj môžeme len tešiť, zodpovedne pripraviť a odovzdať v ňom naše maximum,“ povedal Valachovič, ktorého reprezentačná pozvánka dosť zaskočila: „Už som nečakal nič podobné. Samozrejme, že ma to veľmi potešilo. Svojimi výkonmi by som chcel dokázať, že do národného tímu ešte patrím. Musím v príprave presvedčiť o svojich kvalitách. Či ma tréner pošle na trávnik alebo nie, je už len na ňom.“

Nachádzate sa tu:
Domov