Valábik už na farme v Chicagu

SITA|20. okt 2010 o 09:18

Atlanta poslala Valábika na farmu do Chicaga.

ATLANTA. Klub zámorskej hokejovej NHL Atlanta Thrashers poslal slovenského obrancu Borisa Valábika na farmu do tímu Chicago Wolves, tohtosezónnu premiéru v AHL bude mať v stredu v zápase s Abbotsford Heat. Potvrdila to v utorok internetová stránka Chicaga.

Atlanta minulý týždeň vyše dvojmetrového zadáka zaradila na waiver listinu, čím ho ponúkla iným klubom NHL. O Valábika neprejavil záujem žiaden tím a vedenie Thrashers ho vďaka tomu poslalo na farmu.

"Profesionálne viem, že je to súčasť hry. Je však ťažké pochopiť, že ľudia, ktorých rešpektujete - tréneri a generálny manažér Rick Dudley - si nemyslia, že tu môžete hrať. Čo sa stane, to sa stane. Ak si ma vyberie niektorý klub, pobijem sa o svoju druhú šancu. Atlanta ma draftovala a ja cítim, že jej ešte veľa dlhujem. Dúfal som, že s Thrashers získam Stanleyho pohár. V tíme je momentálne 24 hráčov, no môže ich byť iba 23,“ povedal pre Atlanta Journal-Constitution ešte pred umiestnením na waiver listinu Valábik.

Thrashers draftovali dnes 24-ročného obrancu v roku 2004 z 10. miesta. Počas kariéry ho prenasledovali zranenia, minulú sezónu pre problémy so zlomeným členkom a potrhanými krížnymi väzmi v kolene vynechal takmer celú. Rodák z Nitry odohral v Atlante v NHL počas troch sezón 80 stretnutí, v AHL za Wolves nastúpil na 125 duelov s bilanciou 4 góly, 16 asistencií a 444 trestných minút.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Valábik už na farme v Chicagu