Vágner Love v januári možno na hosťovanie do Chelsea

SITA|4. dec 2008 o 11:46

Ruský majiteľ anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Roman Abramovič pravdepodobne využije svoj vplyv v rodnej krajine a v januárovom termíne získa na Stamford Bridge Vagnera Lova.

BIRMINGHAM. Ruský majiteľ anglického futbalového veľkoklubu FC Chelsea Roman Abramovič pravdepodobne využije svoj vplyv v rodnej krajine a v januárovom termíne získa na Stamford Bridge na hosťovanie útočníka CSKA Moskva Vágnera Love. Miliardár Abramovič, ktorý v stredu poskytol Ruskej futbalovej únii finančnú pomoc vo výške 5 miliónov amerických dolárov na udržanie doterajšieho reprezentačného trénera „Zbornej“ Guusa Hiddinka, je blízkym priateľom prezidenta CSKA Jevgenija Ginera.

Ako informuje štvrtkové vydanie britského denníka The Independent, brazílsky kouč „The Blues“ Luiz Felipe Scolari by veľmi rád rozšíril ofenzívny potenciál tímu príchodom svojho 24-ročného krajana. Vágner Love by z CSKA odišiel s vizitkou najlepšieho hráča ruskej najvyššej súťaže v uplynulej sezóne 2008 (hrá sa systémom jar - jeseň). Len po druhý raz v histórii získal tento honor cudzinec. Vágner Love nastrieľal v 26 ligových stretnutiach v tomto roku v drese Moskovčanov 20 gólov. V prípade súhlasu s hosťovaním v Chelsea by museli predstavitelia Londýnčanov zaplatiť CSKA približne 12 miliónov britských libier.

Medzi ostatnými kandidátmi na útočné posily úradujúceho anglického vicemajstra sú údajne egyptský kanonier Amr Zaki, ktorý je momentálne na hosťovaní vo Wigane, ako aj francúzsky reprezentačný útočník Karim Benzema.

Nachádzate sa tu:
Domov