Václav Prospal sa vracia do Philadelphie

SITA|26. feb 2008 o 09:03

BUFFALO 26. februára (SITA, AP) - Kolotoč prestupov v NHL pár hodín pred záverečnou začína naberať na obrátkach. Peter Forsberg sa v pondelok rozhodol pre návrat do profiligy v drese Colorada, keď už ...

BUFFALO 26. februára (SITA, AP) - Kolotoč prestupov v NHL pár hodín pred záverečnou začína naberať na obrátkach. Peter Forsberg sa v pondelok rozhodol pre návrat do profiligy v drese Colorada, keď už to azda nik nečakal, a v ten istý deň sa český útočník Václav Prospal dozvedel, že z Tampy Bay sa sťahuje do Philadelphie. Obe správy majú spoločného menovateľa, švédsky stredný útočník totiž dlho držal v napätí nie len svoj bývalý klub z Denveru, ale aj Philadelphiu, kde minulú sezónu pôsobil. Za Prospala Lightning dostanú obrancu Alexandra Picarda a podmienený výber v budúcoročnom drafte. Flyers zverejnili informáciu po zápase s Buffalom, v ktorom až po samostatných nájazdoch prelomili 10-zápasovú sériu bez víťazstva. Príchod českého centra by mal "letcom" pomôcť znovu nabrať stratenú výšku na ich ceste do play off. Ich herná kríza ide aj na vrub zranení - v zostave Philadelphie v ostatnom čase chýbajú pre rôzne zdravotné problémy center Mike Richards (zadný stehenný sval), krídelník Simon Gagne (otras mozgu) a obranca Derian Hatcher (koleno).

Rodákovi z Českých Budějovíc Prospalovi plynie posledný rok zmluvy a po skončení sezóny by nadobudol štatút voľného hráča, preto jeho výmena nie je prekvapením. Tento ročník patril k jeho najlepším v 11-ročnej zámorskej kariére, vytvoril si maximum v góloch (29) a v 62 zápasoch rozdal aj 28 asistencií. Práve vo Philadelphii vstúpil na scénu NHL, odvtedy vystriedal aj dresy Ottawy, Anaheimu a Floridy. V Tampe síce pôsobil od roku 2001, ale na Stanleyho pohár si v roku 2004 nesiahol, pretože práve túto sezónu strávil v Anaheime. "So stratou viacerých útočníkov sme pocítili potrebu posilniť našu ofenzívu. Veríme, že Vinny prinesie do tímu skúsenosti a útočný potenciál," uviedol generálny manažér Flyers Paul Holmgren.

Tridsaťtriročný Prospal proznal, že zmenu dresu očakával: "Moje meno v ostatnom čase neustále rezonovalo v súvislosti s možnými výmenami. Philadelphia je pre mňa výnimočné miesto, sem som bol draftovaný a majú tu úžasných fanúšikov."

Alexandre Picard v prvom tíme Flyers v tejto sezóne nastúpil iba v štyroch decembrových zápasoch bez bodového zisku, zato vo farmárskom mužstve Phantoms má po 53 stretnutiach veľmi slušnú bilanciu 8 gólov, 30 asistencií.


Nachádzate sa tu:
Domov