Trinásť trofejí bude mať nových majiteľov. Rozdajú individuálne ocenenia v NHL

Šancu na zisk ďalších trofejí má kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, ktorý už získal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča finálovej série play-off.
Šancu na zisk ďalších trofejí má kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, ktorý už získal Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča finálovej série play-off. (Autor: TASR/AP)
SITA|20. jún 2017 o 12:27

Slávnostný ceremoniál je na programe v stredu. V hre o ceny za výkony v minulej sezóne nie je žiadny Slovák.

LAS VEGAS. V Las Vegas sa v stredu 21. júna uskutoční tradičné koncosezónne odovzdávanie individuálnych ocenení v zámorskej hokejovej NHL.

Tie sa udeľujú za výkony v základnej časti ligy.

13

trofejí spozná nových držiteľov za sezónou 2016/2017.

Keďže ide najmä o spoločenské podujatie, organizátori okrem samotného oceňovania pripravili v srdci nevadskej púšte bohatý sprievodný program, na ktorom participuje mnoho známych umelcov.

Tentoraz bude súčasťou programu aj rozširovací draft, keďže od nasledujúcej sezóny sa v profilige predstaví nový klub - Las Vegas Golden Knights.

Celkovo držiteľa spozná trinásť trofejí.

Štyri trofeje už poznajú majiteľa

Tou najprestížnejšou je Hartova určená pre najužitočnejšieho hráča sezóny.

Adeptmi na jej zisk sú Sergej Bobrovskij (Columbus), Sidney Crosby (Pittsburgh) a najproduktívnejší hráč základnej časti Connor McDavid (Edmonton).

O Ted Lindsay Award pre najužitočnejšieho hráča podľa hráčskej asociácie NHLPA sa tiež uchádzajú Crosby a McDavid, spolu s nimi aj obranca San Jose Brent Burns.

Dovedna štyri trofeje už poznajú svojho majiteľa.

Art Ross Trophy pre najproduktívnejšieho hokejistu základnej časti získal Connor McDavid z Edmontonu (100 bodov v 82 zápasoch), najlepším strelcom (Maurice Richard Trophy) sa stal 44-gólový kapitán Pittsburghu Sidney Crosby, ktorý získal aj Conn Smythe Trophy pre najužitočnejšieho hráča play-off.

Bez Slovákov

Gólman Braden Holtby z Washingtonu už má William Jennings Trophy (brankár/-i/ tímu s najmenším počtom inkasovaných gólov).

Jednotka Capitals kandiduje aj na Vezina Trophy. Na cenu pre najlepšieho brankára ašpirujú aj Sergej Bobrovskij (Columbus) a Carey Price (Montreal).

Tohtoročný ceremoniál bude bez Slovákov, ani jeden z hokejistov spod Tatier nekandiduje na výročné ceny.

Braden Holtby už získal William Jennings Trophy pre brankára tímu s najmenším počtom inkasovaných gólov a kandiduje aj na Vezina Trophy pre najlepšieho brankára súťaže.
Braden Holtby už získal William Jennings Trophy pre brankára tímu s najmenším počtom inkasovaných gólov a kandiduje aj na Vezina Trophy pre najlepšieho brankára súťaže. (Autor: TASR/AP)

Prehľad kandidátov na individuálne trofeje NHL

(za sezónu 2016/2017)

Bill Masterton Memorial Trophy (za vytrvalosť, športový prístup a oddanosť hokeju): Craig Anderson (Ottawa), Andrew Cogliano (Anaheim), Derek Ryan (Carolina)

Calder Memorial Trophy (najlepší nováčik): Patrik Laine (Winnipeg), Auston Matthews (Toronto), Zach Werenski (Columbus)

Trofeje so známymi držiteľmi:

Art Ross Trophy (produktivita v základnej časti): Connor McDavid (Edmonton) - 100 bodov (30+70)

Maurice Richard Trophy (najlepší strelec): Sidney Crosby (Pittsburgh) - 44 gólov

William Jennings Trophy (brankári tímu s najmenším počtom inkasovaných gólov): Braden Holtby (Washington) - 182 inkasovaných gólov

Conn Smythe Trophy (najužitočnejší hráč play-off): Sidney Crosby (Pittsburgh)

Frank J. Selke Trophy (najlepšie brániaci útočník): Patrice Bergeron (Boston), Ryan Kesler (Anaheim), Mikko Koivu (Minnesota)

Hart Memorial Trophy (najužitočnejší hráč podľa Asociácie profesionálnych hokejových novinárov): Sergej Bobrovskij (Columbus), Sidney Crosby (Pittsburgh), Connor McDavid (Edmonton)

Jack Adams Award (najlepší tréner): Mike Babcock (Toronto), Todd McLellan (Edmonton), John Tortorella (Columbus)

James Norris Memorial Trophy (najlepší obranca): Brent Burns (San Jose), Victor Hedman (Tampa Bay), Erik Karlsson (Ottawa)

King Clancy Memorial Trophy (osoba spájajúca hráčske a ľudské kvality): ???

Lady Byng Memorial Trophy (hokejový džentlmen): Johnny Gaudreau (Calgary), Mikael Granlund (Minnesota), Vladimir Tarasenko (St. Louis)

Ted Lindsay Award (najužitočnejší hráč podľa hráčskej asociácie NHLPA): Brent Burns (San Jose), Sidney Crosby (Pittsburgh), Connor McDavid (Edmonton)

Mark Messier Leadership Award (za vodcovstvo): Nick Foligno (Columbus), Ryan Getzlaf (Anaheim), Mark Giordano (Calgary)

NHL Foundation Player Award (za charitatívnu činnosť): Travis Hamonic (New York Islanders), Wayne Simmonds (Philadelphia)

NHL General Manager Of The Year Award (najlepší generálny manažér): Peter Chiarelli (Edmonton), Pierre Dorion (Ottawa), David Poile (Nashville)

Vezina Trophy (najlepší brankár): Sergej Bobrovskij (Columbus), Braden Holtby (Washington), Carey Price (Montreal)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»Trinásť trofejí bude mať nových majiteľov. Rozdajú individuálne ocenenia v NHL