V Štokholme zvýšili pred finále Európskej ligy bezpečnostné opatrenia

TASR|23. máj 2017 o 15:56

Finálový duel medzi Ajaxom a Manchestrom United je na programe v stredu 24. mája.

ŠTOKHOLM. Polícia v Štokholme je pripravená na rôzne bezpečnostné scenáre pred finálovým duelom Európskej ligy UEFA medzi Ajaxom Amsterdam a Manchestrom United.

Spoluhostiteľom finálového duelu je Švédska futbalová asociácia (SvFF), pre ktorú je najvyššou prioritou bezpečnosť hráčov, funkcionárov i fanúšikov.

"Sme v neustálom kontakte s Európskou futbalovou úniou (UEFA) a políciou. Možné druhy útokov vždy riešime pred podobným typom podujatia," uviedol hovorca SvFF Niklas Bodell.

Organizátori finále EL ešte zvýšili bezpečnostné opatrenia po pondelňajšom teroristickom útoku v Manchestri, ktorý si vyžiadal najmenej 22 mŕtvych a približne 60 zranených. K výbuchu došlo na konci vystúpenia americkej speváčky Ariany Grande.

Hovorca štokholmskej polície Lars Bystrom uviedol, že žiadny z klubov nevyjadril obavy o bezpečnosti stretnutia, preto neexistujú pochybnosti o odohratí zápasu.

V rámci zvýšenej bezpečnosti však povolali do služby aj policajtov z ostatných častí Švédska. Finálový duel medzi Ajaxom a Manchestrom United je na programe v stredu 24. mája o 20. hodine a 45. minúte. Informovala agentúra DPA.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Európska liga»V Štokholme zvýšili pred finále Európskej ligy bezpečnostné opatrenia