V šprinte triumfovali v Rybinsku Petuchov a Fabjanová

SITA|5. feb 2011 o 13:28

Rus Alexej Petuchov a Slovinka Vesna Fabjanová sa stali víťazmi sobotňajších pretekov Svetového pohára v behu na lyžiach v šprinte voľnou technikou.

RYBINSK.

Petuchov sa tešil z prvého individuálneho prvenstva na podujatí Svetového pohára v kariére. V Rybinsku pred rokom vyhral tímšprint s Nikolajom Morilovom, tentoraz sa presadil aj v šprintérskych pretekoch jednotlivcov.

Dvadsaťsedemročný Rus dominoval už v kvalifikácii a následne svoju rýchlosť predviedol aj vo vyraďovacej časti. Vo finále zdolal nórske duo Ola Vigen Hattestad a Anders Glöersen. Najlepší muži v hodnotení SP do Rybinska necestovali a lídrom seriálu aj naďalej ostal Švajčiar Dario Cologna.

Fabjanová dokázala v Rybinsku zopakovať minuloročné prvenstvo a radovala sa z druhého víťazstve v pretekoch Svetového pohára v kariére.

Dvadsaťpäťročná Slovinka skončila v kvalifikácii druhá za krajankou Katjou Višnarovou, vo vyraďovacej časti bez väčších problémov postupovala. Vo finále zdolala v záverečnom súboji o 7 desatín sekundy Višnarovú, tretia finišovala Poľka Justyna Kowalczyková, ktorá si udržala pozíciu líderky hodnotenia Svetového pohára.

Výsledky - preteky Svetového pohára v behu na lyžiach v Rybinsku:

ŠPRINT

Muži: 1. Alexej Petuchov (Rus.) 2:32,7, 2. Ola Vigen Hattestad +1,4, 3. Anders Glöerseb (obaja Nór.) +1,5, 4. Martin Jäger (Švaj.) +3,1, 5. Nikolaj Morilov (Rus.) +4,0, 6. Josef Wenzl (Nem.) +8,0

Ženy: 1. Vesna Fabjanová 2:54,3 min, 2. Katja Višnarová (obe Slovin.) +0,7 s, 3. Justyna Kowalczyková (Poľ.) +0,7, 4. Magda Genuinová +2,2, 5. Arianna Follisová +2,3, 6. Marianna Longová (všetky Tal.) +8,8

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V šprinte triumfovali v Rybinsku Petuchov a Fabjanová