V slovenskej nominácii na Macedónsko je aj Lukáš Tesák

Na jeseň Slováci vyhrali v Macedónsku 2:0.
Na jeseň Slováci vyhrali v Macedónsku 2:0. (Autor: TASR)
SITA|27. máj 2015 o 14:57

Reprezentačný tréner Ján Kozák nominoval aj najväčšie opory Martina Škrtela i Mareka Hamšíka. Pre zranenia budú chýbať stabilní členovia Ján Ďurica a Stanislav Šesták.

BRATISLAVA. Tréner slovenskej futbalovej reprezentácie Ján Kozák nominoval na zápas proti Macedónsku (nedeľa 14. júna o 20.45 h v Žiline) v kvalifikácii o postup na majstrovstvá Európy do Francúzska 2016 až 27 hráčov.

Medzi nimi je aj jeden nováčik - Lukáš Tesák. Tridsaťročný obranca ruského klubu Arsenal Tula by mohol zažiť premiéru v najcennejšom drese.

Vzhľadom na to, že väčšina ligových súťaží sa skončí už koncom mája, naplánoval realizačný tím slovenskej reprezentácie prípravný kemp v dňoch 3. až 7. júna v Senci.

Po dvoch dňoch voľna bude nasledovať ostrý reprezentačný zraz v stredu 10. júna. Vyvrcholí samotným zápasom proti Macedónsku.

Nominácia SR:

Brankári:

Ján Mucha (Arsenal Tula/Rus.), Matúš Kozáčik (FC Viktoria Plzeň/ČR), Ján Novota (SK Rapid Viedeň/Rak.)

Obrancovia:

Peter Pekarík (Hertha BSC Berlín/Nem.), Martin Škrtel (FC Liverpool/Angl.), Ľubomír Michalík (FC DAC 1904 Dunajská Streda), Tomáš Hubočan (Dinamo Moskva/Rus.), Dušan Švento (1. FC Kolín nad Rýnom/Nem.), Kornel Saláta (ŠK Slovan Bratislava), Lukáš Tesák (Arsenal Tula/Rus.), Norbert Gyömbér (Catania Calcio/Tal.)

Stredopoliari:

Viktor Pečovský (MŠK Žilina), Juraj Kucka (FC Janov/Tal.), Patrik Hrošovský (FC Viktoria Plzeň/ČR), Róbert Mak (PAOK Solún/Gréc.), Marek Hamšík (SSC Neapol/Tal.), Ondrej Duda (Legia Varšava/Poľ.), Vladimír Weiss (SC Lekhwiya/Kat.), Miroslav Stoch (FC Al-Ain/SAE), Ján Greguš (FK Baumit Jablonec/ČR), Filip Kiss (FC Ross County/Škót.), Karim Guédé (SC Freiburg/Nem.), Michal Ďuriš (FK Mladá Boleslav/ČR)

Útočníci:

Adam Nemec (FC New York City/USA), Martin Jakubko (Amkar Perm/Rus.), Filip Hološko (Caykur Rizespor/Tur.), Jakub Sylvestr (1. FC Norimberg/Nem.)

Bez Ďuricu a Šestáka

V kádri kouča národného tímu Jána Kozáka figurujú aj dve najväčšie opory - stopér anglického klubu FC Liverpool Martin Škrtel a stredopoliar talianskeho tímu SSC Neapol Marek Hamšík.

Vo výbere chýbajú dvaja stabilní členovia A-mužstva SR - obranca ruského Lokomotivu Moskva Ján Ďurica a ofenzívny univerzál Stanislav Šesták. Obaja sú po operačných zákrokoch.

"Júnový asociačný termín je špecifický, pretože hráči už majú po klubovej sezóne. My ich chceme udržať v tréningovom procese a čo najlepšie sa pripraviť na posledný zápas sezóny 2014/2015," vraví Kozák.

"Veríme, že všetkým na Slovensku prinesie radosť tak ako všetky doterajšie reprezentačné zápasy v nej. Pre zranenie nie je k dispozícii Stano Šesták. A ani na prípravnom kempe pre klubové povinnosti nebudú všetci hráči. Preto sme nominovali celkovo viac futbalistov ako obvykle," vysvetľuje.

slovaci_r4090.jpg

Futbalisti Slovenska vyhrali v kvalifikácii zatiaľ všetky zápasy. FOTO - Tibor Somogyi/SME.

"Nováčikom je Lukáš Tesák, ktorý po skúsenostiach v ukrajinskej lige dokazuje pravidelne svoje kvality aj v najvyššej ruskej ligovej súťaži, kde nastupuje v základe," dodal Kozák pre oficiálnu stránku Slovenského futbalového zväzu.

Vyhrali len raz

Slovensko je lídrom C-skupiny kvalifikačného cyklu. Z piatich doterajších zápasov nazbieralo plný počet pätnásť bodov za víťazstvá na Ukrajine (1:0), doma so Španielskom (2:1), na pôde Bieloruska (3:1) i Macedónska a doma s Luxemburskom (3:0).

Tímu Macedónska patrí po polovici eliminácie s troma bodmi predposledná piata priečka. Hneď na úvod podľahlo v Španielsku (1:5), nasledovalo dosiaľ jediné víťazstvo doma nad Luxemburskom (3:2).

Potom prišli tri prehry: na Ukrajine (0:1) a dve v domácom prostredí - so Slovenskom (0:2) a koncom marca s Bieloruskom (1:2).

Náhradníci

Brankári:

Martin Dúbravka (Esbjerg fB/Dán.)

Obrancovia:

Matúš Čonka (FC Spartak Trnava), Lukáš Pauschek (Bohemians 1905 Praha/ČR)

Stredopoliari:

Ján Vlasko, Erik Sabo (obaja FC Spartak Trnava)

Útočníci:

Erik Jendrišek (MKS Cracovia Krakov/Poľ.), Marek Bakoš (FC Slovan Liberec/ČR)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Reprezentácie»V slovenskej nominácii na Macedónsko je aj Lukáš Tesák