V sídle SZĽH zasahoval Kriminálny úrad finančnej správy

Logo Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH).
Logo Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH). (Autor: TASR)
Sportnet|24. jún 2021 o 09:55 (aktualizované 24. jún 2021 o 20:22)

Dôvodom sú vraj fiktívne faktúry.

BRATISLAVA. V sídle Slovenského zväzu ľadového hokeja (SZĽH) v Bratislave zasahoval Kriminálny úrad finančnej správy.

Informáciu priniesol portál tvnoviny.sk. Podľa informácií TV Markíza sú vraj dôvodom fiktívne faktúry. Kontrolu potvrdil aj hokejový zväz.

„Potvrdzujeme kontrolu zo strany Kriminálneho úradu finančnej správy, ktoré sa týka kontroly činností od roku 2017. Vedenie zväzu je plne súčinné a má za to, aby sa všetky podozrenia vyšetrili," uviedol zväz v stanovisku.

Považujeme to za súčasť procesu, ktorý začalo súčasné vedenie SZĽH a cieľom ktorého je očistiť hokejové hnutie od podozrení, krívd a falošných obvinení,“ uvádza sa ďalej v reakcii strešnej organizácie slovenského hokeja. 

Zásah prebehol v rovnaký deň, ako sa konal Kongres SZĽH.

"Ovplyvnilo nás to len v tom, že sme mali mierne zdržanie, keďže sme boli ráno súčinní, aby sa zabezpečilo, že sa odovzdajú materiály, ktoré sú potrebné. Minulý rok sme mali tri štátne úrady, ktoré kontrolovali veci, teraz ďalší. Je to súčasť nejakého očistného procesu, ktorý sme zaviedli.

Po mojom nástupe som inicioval to, aby sa urobili kompletné audity na všetkých dcérskych spoločnostiach aj občianskom združení SZĽH. Z toho vzišli nejaké informácie a myslím si, že z toho potom prišli nejaké podania.

Toto je výsledok toho šetrenia. Toho očistného procesu, ktorý sa spustil a my veríme, že bude dokončený. Budeme plne súčinní a necháme na príslušné úrady, aby vyniesli ortieľ," uviedol Šatan po kongrese.

O zásahu najskôr informoval portál tvnoviny.sk, podľa ktorého má súvisieť s údajnými fiktívnymi faktúrami. Prezident bližšie nešpecifikoval, o čo konkrétne mala kontrola záujem. Podnet na ňu mal vzísť od kontrolóra zväzu Jaromíra Šmátralu, ktorého na kongrese opäť zvolili do funkcie aj na ďalšie obdobie. 

V sídle zväzu zasahovali vlani v septembri príslušníci Národnej kriminálnej agentúry (NAKA), ktorí vykonávali procesné úkony v súvislosti s verejným obstarávaním.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Slovensko»V sídle SZĽH zasahoval Kriminálny úrad finančnej správy