Do semifinále majstrovstiev Európy juniorov a do 23 rokov postúpilo až 22 domácich lodí

Svoj boj na olympiáde začne aj talentovaný slovenský kajakár Jakub Grigar.
Svoj boj na olympiáde začne aj talentovaný slovenský kajakár Jakub Grigar. (Autor: TASR)
SITA|5. júl 2019 o 14:00

V piatkových kvalifikačných jazdách uspelo ďalších jedenásť slovenských lodí a vybojovalo si postup do nedeľňajších semifinále.

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ. V piatkových kvalifikačných jazdách majstrovstiev Európy juniorov a do 23 rokov vo vodnom slalome v Liptovskom Mikuláši uspelo ďalších jedenásť slovenských lodí a vybojovalo si postup do nedeľňajších semifinále.

Vo štvrtok uspelo tiež jedenásť z dvanástich slovenských posádok, počas víkendu tak bude v hre o medaily spolu 22 slovenských lodí.

Medzi pretekármi do 23 rokov už z prvej jazdy postúpili kanoistky Monika Škáchová a Simona Maceková, Soňa Stanovská na to využila až druhú.

"Cieľom bolo postúpiť, nešla som na sto percent. Jazda mi vyšla celkom dobre, aj keď som sa nevyhla chybičkám. V nedeľu musím jazdiť bez chýb," povedala podľa canoe.sk Škáchová, obhajkyňa zlata v tejto kategórii spred roka z bratislavského Čunova.

V kajaku mužov idú ďalej z prvej jazdy Jakub Grigar a Adam Gonšenica. Jakubovi Stanovskému ušla semifinálová miestenka v prvom kvalifikačnom kole o jednu priečku, v druhom sa nedostal medzi postupujúcu desiatku a počas víkendu sa v domácej vode nepredstaví.

"Som spokojný, pretože som chcel postúpiť a vyšlo mi to. Šiel som na istotu a som rád. Nechal som si aj rezervu na semifinále, mám ešte čo zlepšovať," zhodnotil Grigar.

Medzi juniormi v prvej jazde nezaváhali kanoistky Zuzana Paňková, Ivana Chlebová ani Emanuela Luknárová, opravu nepotrebovali ani kajakári Matúš Štaffen a Matej Blaščík. V druhej kvalifikačnej jazde úspešne bojoval o postup Iľja Buran.

V piatok sú v Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši na programe aj súťaže tímov. Počas víkendu prídu na rad súboje o medaily v individuálnych disciplínach.

Zostávajúci program ME juniorov a jazdcov do 23 rokov v Liptovskom Mikuláši

piatok 5. júla: hliadky (14.30)

sobota 6. júla: semifinále C2M, K1Ž a C1M (9.15) a finále C2M, K1Ž a C1M (15.00)

nedeľa 7. júla: semifinále C1Ž, K1M (9.00), finále C1Ž, K1M (13.00)

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»Ostatné športy»Do semifinále majstrovstiev Európy juniorov a do 23 rokov postúpilo až 22 domácich lodí