V šatni sme si asi mali vynadať skôr, priznal brankár Július Hudáček

Brankár Július Hudáček patrí medzi slovenské opory.
Brankár Július Hudáček patrí medzi slovenské opory. (Autor: TASR)
SITA|11. máj 2017 o 12:31

Podľa skúseného brankára ešte môžu Slováci na šampionáte bodovať.

KOLÍN NAD RÝNOM. Brankár Július Hudáček na MS v hokeji 2017 v Nemecku a Francúzsku odchytal tri zo štyroch zápasov slovenskej reprezentácie, v ostatných dvoch dueloch proti Dánsku a domácemu Nemecku stál v bránke celých 65 minút a dvakrát absolvoval aj samostatné nájazdy.

Keď budeme hrať tak, ako proti Nemcom, tak môžeme ešte pozbierať nejaké body, aj keď budeme hrať proti kvalitatívne iným súperom.


Július Hudáček, slovenský brankár

V oboch prípadoch z toho bola prehra, keďže zo slovenských útočníkov v nich nedokázal skórovať nik.

Zopár verdiktov nebolo kóšer

Kým výkon proti Dánom najmä v prvých dvoch tretinách nahneval skúseného brankára a v kabíne počas druhej prestávky utorkového stretnutia začal príhovor k spoluhráčom, po stredajšom súboji bol omnoho spokojnejší. Zisk bodu s domácimi hráčmi slovenský výber priblížil k záchrane.

"Od prvého striedania bolo vidieť, že nastúpilo akoby iné mužstvo v porovnaní s predchádzajúcimi zápasmi. Pokračovali sme vo výkone z tretej tretiny z duelu s Dánskom. Asi sme si mali v šatni vynadať skôr a hrať takto proti Dánom od začiatku duelu," priznal.

"V prvých dvoch či troch stretnutiach na turnaji nám menšia skúsenosť z väčších podujatí akoby zväzovala ruky. Teraz sa chlapci osmelili a aj skvelá atmosféra nám pomohla k tomu, aby sme sa vybičovali k dobrému výkonu," pokračoval Július Hudáček.

"Škoda, ak by sme to s Nemcami dotiahli k triumfu za tri body, mohli by sme pomýšľať aj na vyššie méty. Myslím si, že dnes sme na to mali. Nechcem sa vyhovárať, ale zopár verdiktov rozhodcov nebolo kóšer,“ uviedol po zápase, v ktorom Slováci vyhrávali už 2:0.

Vedeli, o čo hrajú

Nemci v závere druhej tretiny v rozpätí 27 sekúnd dokázali vyrovnať na 2:2 a duel napokon dospel až do predĺženia a nájazdov.

"Pri prvom inkasovanom góle tam bol nešťastný teč Mária Bližňáka, ktorý to len šuchol, aj keď sa tomu chcel vyhnúť. A ja som šiel trochu do inej strany," opísal Hudáček.

Slovensko nestačilo ani na Nemecko, keď prehralo po nájazdoch. Pozrite si, ako vyzeral zápas: fotogaléria

11.5.2017

"Druhý bol dosť nečitateľný. Šiel som dolu, chcel som to zatvárať. Súper mi to však dobre trafil medzi nohy. Smola, ale myslím si, že na to, že sme predtým v utorok hrali dlhý zápas a takto sme odohrali súboj proti Nemcom, tak klobúk dolu pred chlapcami,“ pokračoval.

Zisk bodu v stredu večer bol pre slovenský tím cenný, aj brankára potešil viac ako bod z utorkového zápasu s Dánmi.

"Vedeli sme, o čo hráme. V záverečnej desaťminútovke sme to proti Nemcom nechceli otvárať, pretože bod pre nás bolo to minimálne, čo sme museli a chceli získať."

"Teraz máme pred sebou troch silných súperov. Oklepali sme sa trochu a musíme hrať tak, ako proti Nemcom. Každý pre tím - krátke striedania, dohrané súboje a bojovnosť. Hádzali sme sa do striel, takto by to malo vyzerať,“ zhodnotil 28-ročný rodák zo Spišskej Novej Vsi.

Súperiť sa dá s každým

Slováci v stredu večer opäť neskórovali v početnej výhode a práve využívanie presiloviek sa zdá byť ich veľkou slabinou. "Nemali sme ich proti Nemcom veľa, ale utvorili sme si tlak a mali šance, tak aspoň to,“ poznamenal vicemajster sveta z Helsínk 2012, ktorý je už na svojich šiestych MS.

V ostatných dňoch sa v súvislosti so slovenskou hokejovou reprezentáciou hovorí najmä o záchrane v elitnej kategórii MS, stratený však ešte nie je ani boj o play-off. "Museli by sme vyhrať všetky tri zápasy, čo bude veľmi ťažké, ale nie nemožné," uviedol Hudáček.

"Keď budeme hrať tak, ako proti Nemcom, tak môžeme ešte pozbierať nejaké body, aj keď budeme hrať proti kvalitatívne iným súperom. Myslím si, že na chlapcoch vidieť, že hokej hrať vedia a nie sú tu nadarmo. Musíme to však hrať tak, ako v stredu proti Nemcom a tretiu tretinu v utorok s Dánmi. Na 110 percent a potom sa dá súperiť s každým,“ dodal.

Najbližší duel odohrajú Slováci v sobotu 13. mája o 16.15 h proti Rusom, o deň neskôr ich v rovnakom čase preveria Američania a základnú A-skupinu v Kolíne nad Rýnom uzavrú zverenci Zdena Cígera v utorok 16. mája o 12.15 h zápasom proti Švédom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V šatni sme si asi mali vynadať skôr, priznal brankár Július Hudáček