V rodine legendárneho brankára sa vraždilo. Podozrivým je jeho syn

Maxim Sokolov inkasuje gól od Petra Bondru na MS v hokeji 2002.
Maxim Sokolov inkasuje gól od Petra Bondru na MS v hokeji 2002. (Autor: TASR)
Jakub Benko|15. jún 2019 o 09:23

V rodine Sokolovcov sa stala tragédia.

PETROHRAD. V rodine bývalého reprezentačného brankára Ruska Maxima Sokolova sa udiala tragédia. Manželku Sokolova Irinu našli zavraždenú na rodinnej chate neďaleko Petrohradu.

Sokolovovci žijú už dva roky oddelene a majú dvoch synov, päťnásťročného Alexeja a osemnásťročného Maxima. Obaja sa na chate nachádzali. Prvá verzia vyšetrovania sa opierala o svedectvo mladšieho Alexeja.

Ten vypovedal, že jeho starší brat Maxim zabil ich mamu a chcel zabiť aj Alexeja. Nakoniec sa sám pokúsil o samovraždu, keď sa bodol do krku.

Polícia neskôr uviedla, že výpovede mladšieho syna Sokolova sa nezhodujú a dôkazy ukazujú, že práve on stojí za vraždou svojej mamy a pokusom o zabitie staršieho brata.

,,Jeho svedectvá sú protichodné. Tvrdí, že jeho brat chcel spáchať rituálnu vraždu," uvádza denník Komsomolskaja Pravda.

Polícia zatkla mladšieho syna Alexeja ako hlavného podozrivého. Dôležité môže byť aj svedectvo Maxima, ktorého však zatiaľ nie je možné vypočuť.

Maxim je momentálne vo vážnom stave hospitalizovaný v petrohradskej nemocnici, jeho otec ho chce previesť na špecializovanú kliniku.

Maxim Sokolov je štyridsaťsedemročný bývalý hokejový brankár, ktorý reprezentoval Rusko aj na MS v hokeji 2002 v Göteborgu.

Práve Sokolov odchytal duel proti Slovensku vo finále šampionátu, v ktorom štvrtým gólom do siete ruského brankára rozhodol o zisku zlatých medailí pre Slovensko Peter Bondra.

K tragickej udalosti vydal vyjadrenie aj hokejový klub SKA Petrohrad, ktorý na twitteri uviedol, že riadne vyjadrenia budú možné až po ukončení vyšetrovania. Taktiež vyjadril úprimnú sústrasť rodine Maxima Sokolova a prisľúbil poskytovanie pomoci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»V rodine legendárneho brankára sa vraždilo. Podozrivým je jeho syn