V nominácii SR do Chebu aj Z. Školková

SITA|11. feb 2009 o 12:33

Tréner hádzanárok Slovenska Ľubomír Popluhár nominoval na sústredenie a následne na tradičný medzinárodný turnaj žien O štít mesta Cheb 16 hráčok vrátane 7 legionárok.

BRATISLAVA. Situáciu mu skomplikovala dvojica z Iuventy Michalovce - brankárka Katarína Harišová a krídelníčka Mária Hricíková, ktoré sa vzdali reprezentácie. Vedenie klubu totiž oznámilo hráčkam, že v prípade zranenia počas reprezentačnej akcie im nebude hradiť zdravotné poistenie a ani nebudú poberať plat. "Mne je to ľúto. Ľudia si myslia, že možno nechcem Michalovčanky nominovať. Nemôžem však povolať niekoho, kto nechce a kto sa vzdal reprezentácie. Na druhej strane hráčky chápem, pretože na ich mieste by som spravil to isté. Nič s tým však nespravím, prezident SZH Pavol Derfényi mi sľúbil, že ešte bude hovoriť s predstaviteľmi Iuventy. Budem veľmi rád, keď sa to celé vyrieši, pretože hráčok na výber je málo. Naša situácia je komplikovanejšia ako u mužov, kde sú všetci profesionáli. My máme v reprezentácii študentky, mamičky alebo zamestnané hráčky, čo je aj prípad Porvazníkovej," vysvetlil kormidelník SR, ktorý namiesto K. Harišovej a Hricíkovej donominoval Zuzanu Školkovú z Trenčína a Zuzanu Janšákovú z Partizánskeho. "Najväčší problém máme s brankárkami, keďže Sůkalová nie je ešte zdravotne v poriadku, Némethová má dieťa a už nechce reprezentovať, Vaverková bude mať v termíne reprezentačnej akcie svadbu, preto som rád, že som mohol pozvať Zuzanu Školkovú. Za výkony, ktoré v drese Trenčína predvádza, si nomináciu zaslúžila," poznamenal Ľ. Popluhár.

Slovenky sa stretnú v sobotu 28. 2. v Prievidzi, v rámci sústredenia odohrajú prípravný duel so Šaľou a v stredu 4. 3. odcestujú do Chebu, kde sa najskôr stretnú s Českom, potom s Poľskom a na záver s Ukrajinou.

Hádzanárky SR čaká v júnovej v II. fáze kvalifikácie o postup na majstrovstvá sveta 2009 v Číne dvojzápas play off s Maďarskom. Prvé stretnutie sa uskutoční na Slovensku. "Ja som navrhol za dejisko duelu Partizánske, počul som však, že sa hovorí aj o Košiciach. V Maďarsku sa zrejme bude hrať v Nyíregyháze," dodal Ľ. Popluhár.

Nominácia hádzanárok Slovenska na sústredenie a turnaj O štít mesta Cheb:

brankárky: Žaneta Tóthová (Elöre NKSE Békéscsaba/Maď.), Katarína Vaverková (ŠKP Bratislava), Zuzana Školková (HK Štart Trenčín)

pivotky: Martina Halásová (Rhein-Main Bienen/Nem.), Ivana Trochtová (HK Slovan Duslo Šaľa)

krídla: Dagmar Stuparičová (DVSC Debrecín/Maď.), Lucia Súkenníková, Eva Hodošková (obe ŠKP Bratislava), Zuzana Janšáková (Slávia Partizánske)

spojky: Lýdia Jakubisová (Rhein-Main Bienen/Nem.), Denisa Glankovičová (TSV Bayer 04 Leverkusen/Nem.), Katarína Dubajová (Horsens HK/Dán.), Veronika Pajtášová (Cercle Dijon Bourgogne/Fr.), Petra Popluhárová (HK Slovan Duslo Šaľa), Petra Beňušková, Martina Školková (obe ŠKP Bratislava)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Halové športy»Hádzaná»V nominácii SR do Chebu aj Z. Školková