V NHL sa skončilo obdobie výmen, Paul Stastny bude spoluhráčom Daňa

Paul Stastny (vľavo) si už dres St. Louis Blues neoblečie.
Paul Stastny (vľavo) si už dres St. Louis Blues neoblečie. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|26. feb 2018 o 20:45

Obdobie výmen sa skončilo o 21:00 nášho času.

ST. LOUIS. Hokejový útočník Paul Stastny dokončí sezónu v drese Winnipegu. Jets ho získali pred uzávierkou výmen zo St. Louis, kde strávil uplynulé štyri ročníky. Blues za neho dostali útočníka Erika Foleya, voľbu v prvom kole tohtoročného draftu NHL a právo výberu v štvrtom kole draftu v roku 2020.

Paul Stastny mal vo svojej zmluve klauzulu o nevymeniteľnosti, takže musel s trejdom do Winnipegu súhlasiť.

V Jets sa stretne aj so slovenským útočníkom Markom Daňom.

V lete mu končí zmluva

Syn slovenskej legendy Petra Šťastného a viacnásobný reprezentant USA si v NHL spravil meno v Colorade, odkiaľ potom v roku 2014 zamieril do St. Louis.

V tíme Blues však nedokázal plne nadviazať na svoje predchádzajúce výkony, jeho maximom v drese St. Louis bolo 49 bodov z ročníka 2015/2016.

V tejto sezóne nazbieral zatiaľ 40 bodov (12+28) v 63 súbojoch.

Zmluva, ktorá mu zaručovala priemerný ročný plat sedem miliónov dolárov, vyprší 32-ročnému centrovi v lete.

Calgary si stiahlo Stewarta

Hodinu pred uzávierkou získal klub San Jose Sharks útočníka Evandera Kanea z konkurenčného Buffala výmenou za podmienené výbery v prvom a štvrtom kole draftu v nasledujúcich rokoch a tiež útočníka Dan O'Reagana.

Ako informoval webový portál stanice TSN, Buffalo získa voľbu v prvom kole draftu 2019 v prípade, ak Sharks predĺžia s hráčom zmluvu.

Ak by sa z neho stal v lete voľný hráč, Sabres dostanú iba voľbu v druhom kole. Kaneovi vyprší kontrakt po tejto sezóne.

Evander Kane (vpravo) bol jedným z najžiadanejších hráčov.
Evander Kane (vpravo) bol jedným z najžiadanejších hráčov. (Autor: TASR/AP)

Vanek opäť mení klub

Svoj káder posilnil aj Anaheim, z New Yorku Islanders angažoval útočníka Jasona Chimeru. Islanders získali iného ofenzívneho hráča Chrisa Wagnera.

Nashville si s Chicagom vymenil útočníkov - k Blackhawks putuje Švéd Victor Ejdsell, k Predators Ryan Hartman. Calgary doplnilo svoj káder o útočníka Chrisa Stewarta z Minnesoty, Flames si ho stiahli z listiny voľných hráčov.

Rovnakým spôsobom Philadelphia angažovala obrancu Johnnyho Oduyu, Colorado zasa Marka Alta z Philadelphie.

8.

klubom za obdobie od leta 2013 bude pre Thomasa Vaneka Columbus Blue Jackets.

Iba niekoľko minút pred uzávierkou zmenil pôsobisko Rakúšan Thomas Vanek, ktorý sa z Vancouveru Canucks sťahuje do Columbusu. Opačný smerom putujú Fín Jussi Jokinen a iný útočník Tyler Motte.

Vanek v ostatných sezónach mení kluby pomerne rýchlo, od leta 2013 hral okrem Buffala aj za New York Islanders, Montreal, Minnesotu, Detroit, Floridu a už spomenutý Vancouver. Jussi Jokinen v tejto sezóne patrí už štvrtému klubu, doteraz hral už za Edmonton, Los Angeles aj Columbus.

Karlsson zostáva v Ottawe

Dosť veľa sa napísalo aj o možnom odchode obrancu Erika Karlssona z Ottawy, no skúsený Švéd zostáva v organizácii Senators.

Tampa Bay angažovala obrancu Ryana McDonagha a útočníka J. T. Millera z NY Rangers, opačným smerom Lightning poslali útočníkov Vladislava Namestnikova s Brettom Howdenom, k nim navyše pridali českého obrancu Libora Hájka a dva výbery v drafte.

Pittsburgh získal z Caroliny útočníka Josha Joorisa za Grega McKegga.

Winnipeg doplnil káder o obrancu Joea Marrowa a do Montrealu poslal výber v štvrtom kole tohtoročného draftu.

Calgary získalo útočníka Nicka Shorea z Ottawy za siedme kolo budúcoročného draftu, Montreal obrancu Mika Reillyho za 5. kolo výberu nováčika v júni 2019.

Ofenzívne rady rozšíril klub New Jersey Devils o Patricka Maroona, do Edmontonu putuje právo voľby v 3. kole draftu.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»NHL»V NHL sa skončilo obdobie výmen, Paul Stastny bude spoluhráčom Daňa