V nedeľu spadol a odstúpil, v pondelok už trénoval

Richardovi Vargovi nevyšiel vjazd do depa po cyklistickej časti.
Richardovi Vargovi nevyšiel vjazd do depa po cyklistickej časti. (Autor: Ilustračné - SITA/AP)
SITA|13. jún 2016 o 19:31

Richard Varga cez víkend nedokončil preteky v anglickom Leedse.

LEEDS. Najlepší slovenský triatlonista Richard Varga sa tešil na preteky Svetovej série v anglickom Leedse, kde sa už niekoľko rokov pripravuje v spoločnosti elitných bratov Brownleeovcov. Napokon ich v nedeľu podvečer nedokončil.

Z vody vybiehal tradične medzi prvými. V cyklistickej časti sa spočiatku držal v najsilnejšej prvej skupine, neskôr klesol do druhej a pri vbiehaní do depa s bicyklom pri ruke nečakane spadol. Slovenský olympionik do Ria de Janeiro sa ťažšie zviechal a napokon z pretekov na rozhraní ich druhej a tretej časti odstúpil.

Nachádzal sa vtedy na konci prvej desiatky priebežného poradia.

Z vody vybiehal Richard Varga ako prvý.

"Sotil doňho dánsky súper a Richard si narazil nohu. Skúsil ešte bežať, ale po pár metroch to zabalil, lebo dostal kŕče do zadného stehenného svalu. Nemyslím si, že niekto doňho sotil naschvál. Je to taký šport, v skrumáži sa také niečo stáva," zhodnotil pre agentúru SITA Michal Varga, brat a manažér Richarda Vargu.

"Bol to celkovo smolný deň. Spočiatku to vyzeralo na dobrý výsledok, ale potom mu odišli jeho tréningoví partneri a napokon prišiel pád a nečakaný koniec. Nebol to však veľký úraz. Richard už je v poriadku, dnes trénoval na bicykli."

Richard Varga spadol pri vbiehaní do depa.

Na Richarda Vargu najbližšie čakajú preteky Svetovej série v obľúbenom Štokholme (2. 7.), potom vysokohorské sústredenie v Sankt Moritzi a v auguste vrchol sezóny - olympijské hry v Riu de Janeiro.

Preteky v Leedsi ovládli bratia Brownleeovci. Zvíťazil Alistair pred Jonathanom a Austrálčanom Aaronom Roylom. Na čele rebríčka ITU Svetovej série v mužskej kategórii elite je Španiel Mario Mola. Varga klesol z 22. na 28. priečku.

Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»V nedeľu spadol a odstúpil, v pondelok už trénoval