V Národnom tenisovom centre majú troch nováčikov

SITA|16. dec 2008 o 12:19

Do programu NTC v Bratislave bude v roku 2009 patriť 12 mladých slovenských hráčov.

BRATISLAVA. Do programu Národného tenisového centra (NTC) v Bratislave bude v roku 2009 patriť 12 mladých slovenských hráčov. Medzi chlapcami Lukáš Lacko, Marek Semjan, Andrej Martin, Martin Kližan a dvaja nováčikovia - 16-ročný Jozef Kovalík zo Slovana Slovenská sporiteľňa Bratislava a 15-ročný Adrian Partl zo Slávie Agrofert STU Bratislava.

V kategórii dievčat sú členkami NTC Magdaléna Rybáriková, Lenka Wienerová, Klaudia Boczová, Lenka Juríková, Romana Tabaková. Z Piešťan by mala prísť 17-ročná Zuzana Luknárová, ktorej Slovenský tenisový zväz (STZ) dal ponuku na inštitucionálne zastrešenie prípravy.

"Kristína Kučová odišla trénovať do Nemecka. Pre nesplnenie výkonnostných cieľov sme sa rozlúčili s Dominikou Nociarovou," povedal pre agentúru SITA generálny sekretár STZ Igor Moška.

Ako je známe od minulého týždňa, hlavným trénerom chlapcov v NTC sa stal Matej Lipták, zároveň aj nový kapitán tímu SR v Pohári federácie reprezentačných družstiev žien. Trénerský trojlístok u chlapcov v NTC dotvárajú Milan Martinec a Branislav Sekáč. S dievčatami budú pracovať šéf tejto sekcie Peter Huber spolu s Ladislavom Simonom a Martinom

Igor Moška informoval aj o situácii v daviscupovom tíme: "Miloslavovi Mečířovi sme dali návrh na pokračovanie jeho pôsobenia vo funkcii kapitána. Je však dlhodobo odcestovaný v Česku, takže v tomto smere bude definitíva známa neskôr."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»V Národnom tenisovom centre majú troch nováčikov