V Minsku bude slovenským kapitánom Ivan Baranka

TASR|8. feb 2012 o 16:19

Slovenskú hokejovú reprezentáciu povedie na blížiacom sa turnaji BelSwiss Bank v bieloruskom Minsku s kapitánskym céčkom obranca moskovského Spartaka Ivan Baranka.

BRATISLAVA. Jeho asistentmi budú útočník bratislavského Slovana Roman Kukumberg a obranca fínskeho Pori Kristián Kudroč, informoval v stredu oficiálny web SZĽH.

"Voľba kapitána je vecou trénera. Je pre mňa veľkou poctou, že som dostal dôveru trénera Vůjteka," povedal skúsený obranca, ktorý s funkciou kapitána veľa skúseností nemá: "Na jednom turnaji som už kapitánom bol, aj keď na drese som nemal 'C' ani 'K', ale bol som uvádzaný ako kapitán. Priznám sa, že v kabíne nie som veľký rečník, takže veľký príhovor pre mužstvo som si nepripravoval. Skôr chcem potiahnuť mužstvo výkonom na ľade a verím, že chalani mi v tom pomôžu. Do Bieloruska odchádzame s omladeným kádrom, čo má aj svoje prednosti, verím, že mladí chalani budú na ľade zdravo drzí. Klamal by som, keby som povedal, že cestujeme do Bieloruska s tým, že nechceme turnaj vyhrať."

Stredajší 75-minútový tréning absolvoval kompletný káder, jediný mal "výnimku" prechladnutý tréner Vladimír Vůjtek, ktorý pozorne sledoval dianie na ľade zo striedačky.

Nachádzate sa tu:
Domov