V Mexiku štrajkovali rozhodcovia, počas víkendu neodohrali ani jeden zápas

SITA|12. mar 2017 o 23:38

Arbitri sú nespokojní s nedostatočným potrestaním niektorých hráčov.

MEXICO CITY. V Mexiku sa počas ostatného víkendu neodohrali stretnutia tamojších popredných futbalových súťaží, pretože ich nemal kto rozhodovať.

Tamojší arbitri si myslia, že vedenie súťaže dostatočne nepotrestalo hráčov, ktorí napadli rozhodcov a na znak protestu bojkotovali všetky duely uplynulého víkendu. Štrajk sa pôvodne mal uskutočniť iba v piatok, ale arbitri sa napokon rozhodli bojkotovať celé kolo.

Problém odštartoval minulý týždeň, keď počas stretnutí elitnej súťaže jeden z hráčov mužstva Deportivo Toluca po vylúčení strčil do rozhodcu a futbalista tímu Club América inzultoval arbitra.

Ak by boli futbalisti obvinení z "agresie", mohli by dostať disciplinárny trest až na jeden rok, ale tamojšia ligová disciplinárna komisia udelila hráčom iba osem, resp. desaťzápasový zákaz činnosti za "pokus o agresiu".

"Sme presvedčení, že rozhodnutie dicsiplinárnej komisie podkopáva autoritu arbitrov. Budeme podporovať našich kolegov v nádeji, že rešpekt a dodržiavanie pravidiel je na prvom mieste," uviedla v sobotu mexická asociácia profesionálnych rozhodcov.

Mexikom pred niekoľkými mesiacmi otriasol šokujúci prípad, keď amatérsky futbalista priamo počas zápasu neovládol svoje emócie a inzultoval rozhodcu, ktorý zraneniam podľahol.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Ďalšie súťaže»V Mexiku štrajkovali rozhodcovia, počas víkendu neodohrali ani jeden zápas