V Liptove chystajú stretnutie s olympijskými víťazmi

SITA|16. aug 2008 o 14:37

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 16. augusta (SITA) - V Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši je na sobotu večer prichystaná veľkolepá oslava na počesť dvoch zlatých medailistov z Hier XXIX. olympiády ...

LIPTOVSKÝ MIKULÁŠ 16. augusta (SITA) - V Areáli vodného slalomu Ondreja Cibáka v Liptovskom Mikuláši je na sobotu večer prichystaná veľkolepá oslava na počesť dvoch zlatých medailistov z Hier XXIX. olympiády v Pekingu - vodných slalomárov Michala Martikána a Eleny Kaliskej. Obaja odchovanci liptovskomikulášskej liahne sú po pekinských hrách už dvojnásobnými olympijskými víťazmi, Michal Martikán je so štyrmi medailami s piatimi kruhmi (dve zlaté - 1996 a 2008 a dve strieborné 2000 a 2004) vodným slalomárom s historicky najväčším počtom najcennejších kovov. Po prvý raz však vybojovali zlato obaja na jedných OH - Martikán v C1 a Kaliská v K1 žien..

Dvadsaťdeväťročný rodák z centra Liptova je už od piatka doma, jeho o 7 rokov staršia oddielová i reprezentačná kolegyňa pricestuje z čínskej metropoly v sobotu večer. Pred polnocou by celý vodácky areál na brehu Váhu mal osvetliť obrovský ohňostroj.


Nachádzate sa tu:
Domov»Ďalšie športy»V Liptove chystajú stretnutie s olympijskými víťazmi