Hráči boli na dovolenke, ale mužstvo na zápas vycestovalo. Bol z toho debakel

Ilustračná fotografia.
Ilustračná fotografia. (Autor: Ivan Mriška)
Titanilla Bőd|9. aug 2021 o 15:29

Veľké Blahovo začalo sezónu vo veľkom štýle.

VEĽKÉ BLAHOVO, BRODSKÉ. Futbalisti Veľkého Blahova zdolali v 1. kole novej sezóny súpera z Brodského vysoko 10:0. Bola to zaujímavá konfrontácia skupiny Juh V. ligy ZsFZ, lebo Brodské bolo doteraz tradičným účastníkom skupiny Západ. Do tej sa však prihlásilo iba päť mužstiev.

Nevyhli sa debaklu

Hoci skupina Juh V. ligy mala byť pôvodne určená pre mužstvá z okresov Dunajská Streda a Galanta, teraz do nej po rozhodnutí zväzu pribudli aj tímy z okresu Skalica Brodské a Holíč, ako aj Zvončín z okresu Trnava. Holíč napokon z piatej ligy odstúpil a uprednostnil okresnú súťaž ObFZ Senica.

Funkcionári TJ Baník Brodské však nad nižšou súťažou neuvažovali. „Chceli sme hrať piatu ligu, aby to bolo na nejakej úrovni,“ uviedol pre Sportnet predseda klubu Ludvík Barkóci.

V prvom kole sa predsa nevyhli debaklu. „Hráčov som mal na dovolenke, tak nastúpili starší, ktorí už nehrávajú, ale mali ešte platnú registračku. Chceli sme vycestovať, veď ako by to vyzeralo, že súper nás čaká a my neprídeme? Držali sme sa do tridsiatej minúty a potom sa to rozsypalo. Naša reálna sila sa však ukáže až v ďalšom kole, kde už budeme mať k dispozícii celý káder,“ dodal Barkóci.

Vydarený debut nových hráčov

Predseda klubu NAFC Veľké Blahovo Tibor Varga bol so vstupom do sezóny spokojný.

„Fanúšikovia videli veľa gólov a množstvo akcií. Nevedeli sme, čo máme čakať, keďže Brodské je pre nás nový súper. Dobre sme sa pripravili a naši mladí hráči vo všetkom prevýšili futbalistov hostí,“ zdôraznil Varga.

V zápase sa trikrát presadil Radko Kohút, 19-ročný Bálint Fehér dal štyri góly. „Obaja prišli teraz v lete, som rád, že sa im debut vydaril. Verím, že toto víťazstvo nás nakopne aj do ďalšej časti sezóny,“ dodal Varga. Cieľom klubu je prvá päťka.

Nie najšťastnejšie riešenie

Preradenie účastníkov skupiny Západ do skupiny Juh funkcionár Veľkého Blahova nepovažuje za najlepšie riešenie. „Kluby z okresu Dunajská Streda poslali svoje stanovisko na Západoslovenský futbalový zväz ešte pred začiatkom súťaží, lebo sme sa nestotožnili s týmto riešením. Pre nás to znamená väčšie výdavky, budeme musieť cestovať až na sever kraja. Navyše tieto konfrontácie ani nemajú tradíciu,“ vyzdvihol Varga.

Najväčšie náklady však budú mať práve tie dva kluby zo severu, keďže prakticky každý druhý týždeň ich čaká viac ako 100-kilometrová cesta. Z Brodského do Veľkého Blahova je to napríklad 118 kilometrov.

„Zväz nám sľúbil kompenzáciu cestovných nákladov. Uvidíme, čo z toho bude,“ poznamenal Barkóci.

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbalnet»Hráči boli na dovolenke, ale mužstvo na zápas vycestovalo. Bol z toho debakel