V Düsseldorfe budú štartovať iba Škvaridlo a Kotschová

SITA|19. dec 2008 o 12:42

Na víkendových pretekoch Svetového pohára v behu na lyžiach v nemeckom Düsseldorfe budú zo Slovenska štartovať iba Davorín Škvaridlo a Daniela Kotschová.

DÜSSELDORF. V priemyselnom centre na brehu Rýna sa v posledných rokoch tradične už na konci októbra konala sezónna ouvertúra bojov o krištáľový glóbus. Šprintérsky dvojdňový program zostal - na sobotu sú naplánované preteky jednotlivcov a na nedeľu tímšprint, termín sa posunul.

Slovenskí muži štartujúci pravidelne v pretekoch SP Martin Bajčičák, Ivan Bátory a Michal Malák sa šprintu nevenujú, dostatočný počet FIS bodov oprávňujúci štartovať v pretekoch tohto rangu využíva preto iba Davorín Škvaridlo. Do Düsseldorfu však neodcestovala ani Alena Procházková, ktorá patrí v tejto divácky atraktívnej disciplíne do absolútnej svetovej špičky. "Stále nie je celkom zdravotne v poriadku. Odrazilo sa to aj na jej výsledkoch minulý týždeň na pretekoch v Davose. Absolvuje rôzne lekárske vyšetrenia, v piatok bola u imunologičky. Inak trénujeme na Skalke, kde nám miestni organizátori vychádzajú maximálne v ústrety. Budeme tam až do 23. decembra,“ vysvetlil neúčasť svojej zverenky na pretekoch SP tréner Ján Valuška.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»V Düsseldorfe budú štartovať iba Škvaridlo a Kotschová