V Bratislave sa okrem Hrbatého možno predstaví aj Ljubičič

TASR|30. okt 2008 o 16:40

Slovenský tenista Dominik Hrbatý bude najväčším ťahákom 9. ročníka mužského tenisového challengeru Tatra banka Open v ...

BRATISLAVA. Slovenský tenista Dominik Hrbatý bude najväčším ťahákom 9. ročníka mužského tenisového challengeru Tatra banka Open v bratislavskom NTC (3.-9. novembra, dotácia 125.000 USD). Hrbatému udelili organizátori voľnú kartu rovnako ako ďalším dvom slovenským daviscupovým reprezentantom Lukášovi Lackovi a Martinovi Kližanovi.

"O držiteľovi štvrtej voľnej karty sa definitívne rozhodne v piatok. Sme v kontakte s dvomi hviezdami - finalistom tohtoročného Australian Open Francúzom Jo-Wilfriedom Tsongom a bývalou svetovou štvorkou Chorvátom Ivanom Ljubičičom. Ak ani jeden z nich do piatka nepotvrdí svoju účasť v Bratislave, štvrtú voľnú kartu dostane Marek Semjan," povedal riaditeľ turnaja a generálny sekretár Slovenského tenisového zväzu Igor Moška.

Na turnaj bol pôvodne prihlásený aj Francúz Sébastien Grosjean, no bývalý stabilný člen Top ten sa v stredu odhlásil. "Je to škoda, no bratislavskí diváci sa napriek Grosjeanovej neúčasti majú na čo tešiť, veď uvidia osem hráčov svetovej stovky. Nemec Philipp Petzschner vyhral pred dvomi týždňami kvalitne obsadený turnaj vo Viedni, Belgičan Kristof Vliegen či Rumun Victor Hanescu by mali patriť tiež medzi ozdoby bratislavského turnaja. S vlaňajším víťazom Simonem Bolellim sme nerokovali, keďže taliansky hráč je momentálne hráčom elitnej svetovej päťdesiatky. Neuvažovali sme tentokrát ani o udelení voľnej karty pre Karola Becka. Najvyššie nasadeným hráčom by mal byť Španiel Marcel Granollers, za nim nasleduje Francúz Florent Serra," dodal Moška.

Cieľom organizátorov Tatra banka Open je udržať vysoký štandard z minulých rokov. "Vlani sme získali cenu pre najlepší challenger, čo je určite zaväzujúce. Chceme udržať vysokú úroveň a na jubilejný desiaty ročník by sme radi pripravili nejaké prekvapenie. Uvažujeme o zavedení jastrabieho oka, ktoré pomáha pri posudzovaní sporných loptičiek na grandslamoch i ďalších významných turnajoch," zakončil Moška.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»V Bratislave sa okrem Hrbatého možno predstaví aj Ljubičič