V Anglicku počas víkendu exceloval futbalista, ktorý provokoval Škrtela

Harry Kane (v popredí) bol hviezdou víkendu v Anglicku.
Harry Kane (v popredí) bol hviezdou víkendu v Anglicku. (Autor: TASR/AP)
Pavol Spál|15. jan 2017 o 15:51

Útočník Tottenahmu Harry Kane bol hlavnou postavou 21. kola Premier League, keď strelil tri góly.

BRATISLAVA. Už pred dvoma rokmi z neho niektorí ľudia strácali zmysel pre realitu.

„Harry Kane dokáže vyriešiť krízu na Ukrajine, ebolu alebo aj ekonomickú situáciu. Nič neurobí zle,“ objavilo sa trebárs v eufórii v komentovanom prenose na stránke BBC.

Kane bol cez víkend opäť hlavnou postavou 21. kola anglickej ligy v súboji proti West Bromwich Albion dal tri góly, aj preto Tottenham vyhral 4:0.

„Harry je jeden z najlepších na svete. To už som hovoril skôr,“ rozplýval sa pre médiá po zápase tréner Tottenhamu Mauricio Pochettino.

„Asi vám nepoviem, že je najlepší zo všetkých, ale k tým najlepším útočníkom patrí. A v tomto zápase hral fantasticky.“

Predvlani Kane prvýkrát zázračne vyletel, s 21 gólmi bol druhým najlepším strelcom Premier League. Pred ním bol iba Sergio Aguero. Vlani bol už Kane prvý, keď skóroval dvadsaťpäťkrát.

Spor so Škrtelom

Na majstrovstvách Európy však rovnako ako celý mladý anglický tím sklamal.

„Nedá sa byť stále len hore. Vo futbale je normálne, že raz sa vám darí, potom zase nie. Nemyslím si, že som v tréningu robil niečo zle,“ vysvetľoval dvadsaťtriročný Kane.

Bol to on, čo v prvom zápase kvalifikácie o postup na svetový šampionát 2018 zvádzal časté súboje s Martinom Škrtelom.

Slovenský kapitán mu potom úplne zbytočne a nešetrne pristúpil nohu, za čo bol správne vylúčený. Oslabení Slováci možno aj preto prehrali v Trnave s Angličanmi 0:1, keď inkasovali v nadstavenom čase.

Škrtel sa po zápase ponosoval, že sa ho Kane snažil provokovať.

Ako dieťa Kane vyrastal v akadémii Arsenalu, úhlavného rivala Tottenhamu.

„Ako sme ho mohli pustiť?" čudoval sa skúsený manažér Arsenalu Arsene Wenger, keď zistil, že jeden z najtalentovanejších anglických futbalistov súčasnosti prešiel akadémiou Arsenalu.

Kane je druhý

V tejto sezóne dal v Premier league už trinásť gólov, iba Diego Costa (Chelsea) a Alexis Sanches (Arsenal) strelili o gól viac.

Povedal som pravdu už pred zápasom, hovorím ju aj teraz. Diego prestal trénovať v utorok, pretože ucítil bolesť v chrbte. Preto nebol pripravený na zápas.


Antonio Conte na margo Diega Costu

Pre zranenie pritom Kane na jeseň nehral takmer dva mesiace a vynechal päť ligových zápasov. Kane ma parádnu formu, v posledných štyroch zápasoch skóroval šesťkrát.

Jeho Tottenham ťahá sériu šiestich víťazných zápasov za sebou. Na prvú Chelsea stráca druhý Tottenham sedem bodov, tretí Arsenal zaostáva o bod.

V stretnutí dvoch posledných anglických šampiónov Chelsea zdolala Leicester 3:0. Dva góly dal Marcos Alonso, Pedro pridal tretí.

K zápasu s Chelsea nepricestoval najlepší kanonier Diego Costa, ktorý sa podľa britských médií pohádal s koučom Antoniom Contem a tiež s kondičným trénerom pre nešpecifikované zranenie.

Navyše ho vraj láka rozprávková ponuka z čínskej ligy.

„Povedal som pravdu už pred zápasom, hovorím ju aj teraz. Diego prestal trénovať v utorok, pretože ucítil bolesť v chrbte. Preto nebol pripravený na zápas," vysvetlil tréner Conte po zápase v Leicestri.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Anglicko»V Anglicku počas víkendu exceloval futbalista, ktorý provokoval Škrtela