Pozitívne testy mali dvaja hráči Kolína, klub tréningy nezastaví

Futbalisti 1. FC Kolín.
Futbalisti 1. FC Kolín. (Autor: TASR/AP)
TASR|2. máj 2020 o 09:12

Klub nezverejnil mená ani zaradenie.

KOLÍN. Nemecký futbalový klub 1. FC Kolín ohlásil v piatok večer tri pozitívne testy na koronavírus.

Prišlo k nim len deň potom, ako nemecký zväz od štvrtka začal s testovaním hráčov. Klub potvrdil, že skupinové bezkontaktné tréningy budú pokračovať.

Pozitívny test mali dvaja hráči a fyzioterapeut. "Neexistujú pre nás špeciálne pravidlá. Nie je pravda, že v podobných prípadoch v iných spoločnostiach musia všetci ísť do karantény. Existujú jasné pokyny ako zaobchádzať s kontaktnými osobami infikovaných," vyhlásil klubový lekár Paul Klein v rozhovore pre oficiálnu webstránku klubu.

Všetci traja pozitívne testovaní sú bez príznakov choroby, ale musia ísť do 14-dňovej karantény. Ako uviedla agentúra SID, nemusí ísť o hráčov, ale napríklad o členov realizačného tímu či iných pracovníkov klubu.

"Zdravie a súkromie našich hráčov a zamestnancov je pre nás prioritou. Opatrenia dokázali, že môžeme prijať individuálnu stratégiu, aby sme na pandémiu odpovedali," povedal klubový riaditeľ Horst Heldt.

Do karantény musia nastúpiť aj všetci, čo s trojicou boli v kontakte, no keďže tím trénoval v malých skupinách, týka sa to iba minima zamestnancov klubu.

"Nie je potrebná žiadna hromadná karanténa. Tak to vnímajú aj zdravotnícke orgány," obhajoval fungovanie klubu jeho lekár Klein. Správu priniesla DPA.

Všetko o koronavíruse a ochorení Covid-19

(Autor: SME/MM)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Futbal»Nemecko»Bundesliga»Pozitívne testy mali dvaja hráči Kolína, klub tréningy nezastaví