Už nie som taký dobrý, ako som býval, priznáva Nadal

Rafael Nadal vo finále turnaja v Madride zaznamenal už štvrtú prehru na antuke v tomto roku.
Rafael Nadal vo finále turnaja v Madride zaznamenal už štvrtú prehru na antuke v tomto roku. (Autor: SITA/AP)
SITA|12. máj 2015 o 21:23

Španielsky tenista sa v pondelok po desiatich rokoch ocitol mimo najlepšej päťky dlhodobého renkingu ATP pre nasadzovanie. Klesol na siedmu pozíciu.

RÍM. Španielsky tenista Rafael Nadal si na prahu svojich 29. narodenín a pred vstupom do antukového turnaja ATP v Ríme uvedomuje, že najlepšie obdobie kariéry už má možno za sebou.

"Zjavne nie som taký dobrý, ako som býval," priznal Malorčan. V pondelok sa po desiatich rokoch ocitol mimo najlepšej päťky dlhodobého renkingu ATP pre nasadzovanie. Klesol na siedmu pozíciu.

"Život sa však ku mne správal fantasticky. A hoci momentálne nedosahujem toľko úspechov ako v minulosti, idem ďalej. Som na šiestej pozícii v tohtosezónnom bodovaní, to predsa nie je katastrofa."

Zostrih z finále v Madride.


Nadal v nedeľu vo finále v Madride nečakane prehral s Britom Andym Murray hladko 3:6, 2:6. Bol to už jeho štvrtý tohtoročný neúspech na antuke. S takouto bilanciou doteraz naposledy končil v sezóne 2003.

"Mýlite sa, ak považujete môj predchádzajúci týždeň za negatívny. Sám ho vnímam ako pozitívny pri budovaní sebavedomia a aj z mnohých iných dôvodov. Som zvedavý, či tento prinesie pokračujúci progres," podotkol Nadal.

nadal_murray_r8350.jpeg

V Madride sa musel Nadal uspokojiť s cenou pre porazeného. Zdolal ho Andy Murray. FOTO - SITA/AP.

V 1. kole v Ríme mal voľný žreb. V stredu ho v 2. kole v areáli Foro Italico vyzve turecký kvalifikant Marsel Ilhan.

"Ak veci nejdú podľa predstáv, potom preto, lebo hrám zle. Nie je to vec trénera. Navyše, nezabúdajte, že Toni je viac môj strýko ako kouč," odmietol Nadal úvahy o zmene vo svojom realizačnom tíme.

"Ak v akejkoľvek fáze kariéry pristúpim k nejakej novinke v mojom štábe, bude to pre stratu motivácie mňa či predmetného človeka. Neviem predpovedať, čo sa stane zajtra, ale vôbec sa nezaoberám zmenou trénera."

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Už nie som taký dobrý, ako som býval, priznáva Nadal