Úspechy Sloveniek lákajú, o Svetový pohár v Jasnej je veľký záujem

Naše lyžiarky prežívajú úspešnú sezónu a po každom slalome sa záujem o vstupenky zvyšuje, tvrdí predseda organizačného výboru. Veronika Velez-Zuzulová (na snímke) vyhrala posledné dva slalomy Svetového pohára.
Naše lyžiarky prežívajú úspešnú sezónu a po každom slalome sa záujem o vstupenky zvyšuje, tvrdí predseda organizačného výboru. Veronika Velez-Zuzulová (na snímke) vyhrala posledné dva slalomy Svetového pohára. (Autor: Gabriel Kuchta - SME)
Juraj Berzedi|19. jan 2016 o 18:31

Famózne výsledky Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej rozpútali na Slovensku lyžiarske šialenstvo.

BRATISLAVA. Po vyše tridsiatich rokoch sa pod Tatrami predstaví ženský výkvet zjazdového lyžovania. V sobotu a nedeľu 5. a 6. marca je na programe obrovský slalom a slalom.

Vďaka výnimočným úspechom Veroniky Velez-Zuzulovej a Petry Vlhovej sa organizátori SP v Jasnej musia vyrovnať s rastúcim záujmom o vstupenky.

„Lístky na sedenie sú už vypredané. V posledných dňoch sme dočasne pozastavili predaj lístkov na státie, potrebovali sme urobiť menšiu inventúru. V stredu by mal byť predaj opäť spustený,“ prezradil predseda organizačného výboru Bohuš Hlavatý.

Kapacita hľadiska v priestore cieľa je zhruba 5000 divákov, z čoho 600 miest je na sedenie. Na oba dni je predaných takmer 5000 lístkov. Väčší záujem je o slalom.

20151205_chopok_lyzovacka04306817_r7987_res.jpg

Jasná bude hostiť Svetový pohár po viac ako tridsiatich rokoch. FOTO - TASR.

„Naše lyžiarky prežívajú úspešnú sezónu a po každom slalome sa záujem o vstupenky zvyšuje. Netreba však vyvolávať paniku. Kto sa nedostane do cieľového priestoru, môže si kúpiť lístok na svah,“ dodal.

Popri trati budú vyhradené dve veľké zóny pre lyžiarov. Jedna bude na štarte a druhá na priehybe, kde organizátori plánujú pridať aj veľkoplošnú obrazovku.

„Predpokladáme, že príde 12- až 15-tisíc divákov,“ tvrdí Hlavatý.

Okrem lyžiarskych súťaží bude aj sprievodný program. „Máme pripravené aj prekvapenia so slovenskými lyžiarkami,“ dodáva Hlavatý.

Lístky sú v predaji cez stránku www.gopass.sk a sieť Ticketportal. Najlacnejšie sú na státie v oblasti cieľa, ktoré sa v predpredaji dajú kúpiť po 5 eur na jeden deň. Na mieste budú stáť 15 eur.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Zimné športy»Úspechy Sloveniek lákajú, o Svetový pohár v Jasnej je veľký záujem