01.06.2021 | Skupina B
01.06.2021 | Sk. B
2 - 4
(0:3, 1:1, 1:0)

Američania splnili úlohu favorita, vyhrali svoju skupinu a v play off ich čakajú Slováci

Výsledok a priebeh zápasu Taliansko - USA na MS v hokeji 2021.
Výsledok a priebeh zápasu Taliansko - USA na MS v hokeji 2021. (Zdroj: TASR)
Sportnet|1. jún 2021 o 17:30 (aktualizované 1. jún 2021 o 17:43)

USA dnes zdolali Taliansko na MS v hokeji 2021, pozrite si priebeh a konečný výsledok.

MS v hokeji 2021 - skupina B

Taliansko - USA (0:3, 1:1, 1:0)

Góly: 42. Frigo (Trivellato), 47. Giliati - 7. Labanc (Shea), 11. Labanc (Beniers, Clendening), 20. Garland (Robertson, Tennyson), 30. Garland

Rozhodovali: Romasko (Rus.), Sidorenko – Goljak (obaja Biel.), Lazarev (Rus.), vylúčení: 2:3 na 2 min., presilovky: 0:0, oslabenia: 0:0

Taliansko: Fadani - Pietroniro, Trivellato, Glira, Spornberger, Miglioranzi, Caseti, Gios, Marchetti - Miceli, Petan, Frank - Deluca, Andergassen, Giliati - Galimberti, Pitschieler

USA: Oettinger - Roy, Wolanin, Tennyson, Jones, Wideman, Mackey, Clendening, Shea - Garland, Moore, Robertson - Thompson, Drury, Donato - Labanc, Blackwell, Beniers - Boyle, Rooney, Robinson

RIGA. Výber USA zvíťazil na MS v hokeji 2021 v lotyšskej Rige nad Talianskom 4:2 a s osemnástimi bodmi vyhral základnú B-skupinu.

Vo štvrťfinále Američania nastúpia proti Slovensku, štvrtému tímu A-skupiny. Taliani prehrali v Rige všetkých sedem zápasov a s nulou na konte boli najslabší tím šampionátu.

Vedenie amerického tímu pred zápasom oznámilo, že pre zranenie nenastúpi kapitán Justin Abdelkader, pre ktorého sa turnaj skončil. S kapitánskym "C" nastúpil Brian Boyle.

Stručný priebeh zápasu Taliansko - USA na MS v hokeji 2021

I. tretina

Američania hrali o potvrdenie víťazstva v skupine a na ich prejave bola od úvodu vidieť herná pohoda. V prvej tretine mali výraznú hernú dominanciu, často držali puk na hokejkách, predviedli veľa ofenzívnych akcií a Talianom nedali šancu pomýšľať na úspech.

Svoje ambície podporili v prvej tretine tromi gólmi. Brankár Talianska Fadani síce v 5. minúte efektným zákrokom hokejkou zabránil istému gólu Jonesa, ale o dve minúty už inkasoval.

Do úniku sa dostal Labanc a nezaváhal a v 11. minúte ten istý hráč opäť prestrelil Fadaniho - 0:2. Garland sa pred typickým gólom "do šatne" pohral s talianskym brankárom a upravil na 0:3.

II. tretina

Ofenzívne snahy Američanov boli v druhej časti menej výrazné a Taliani sa dostali do útoku častejšie než v prvej tretine. V 22. minúte sa Frigo dostal do úniku popri mantineli a prestrelil Oettingera - 1:3.


Američanov to však nevyviedlo z rovnováhy a v 30. minúte Garland zvýšil na 4:1, keď potrestal chybu súpera. Zápas postupne strácal na tempe a postupne ubúdalo zaujímavých akcií.

III. tretina

Tretia tretina sa hrala s malým počtom prerušení hry. Američania sa v nej vrátili ku koncentrovanejšiemu výkonu a opäť častejšie zamestnávali talianskeho brankára.

Piaty gól v nej však nedosiahli, naopak, Giliati vyhral osobný súboj s obrancom súpera a prekvapil aj Oettingera. Viac z hry mali do konca zápasu hráči USA, ale skóre sa už nezmenilo.

Hlasy po zápase /zdroj: IIHF/

Kevin Labanc, útočník USA, strelec dvoch gólov: "Vždy, keď hráte za USA, sú vysoké očakávania. Keď som prišiel do tohto tímu, tak som nikoho nepoznal, no teraz sú mi všetci spoluhráči ako bratia. Je to pre nás zábava, užívame si to a chceme dosiahnuť úspech. Sme hrdí na pozíciu, ktorú sme dosiahli. Chceme vyhrávať aj ďalej."

Matt Roy, obranca USA: "Sme spokojní, ale v ďalšom zápase musíme hrať lepšie. Odteraz to bude ťažké. Budeme čeliť silným tímom, no teraz sme radi, že máme za sebou tento prvý čiastkový úspech."

Luca Frigo, útočník Talianska: "Stále sme bojovali a za to som hrdý na mužstvo. Mnohí hráči boli prvýkrát na takomto turnaji a hrdo bojovali v každom zápase. Pre našu budúcnosť bolo je dôležité, že sme bojovali proti skvelým hráčom."

Aktuálna tabuľka skupiny B na MS v hokeji 2021

Z = zápasy, V = Výhry, VP = Výhry po predĺžení, PP = Prehry po predĺžení, P = Prehry, B = Body

Zostávajúci program skupiny B

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MS v hokeji 2021»Američania splnili úlohu favorita, vyhrali svoju skupinu a v play off ich čakajú Slováci