USA v semifinále vynikajúco začali, potom ich Kanada prevalcovala

Radosť hokejistov Kanady na MS hráčov do 20 rokov.
Radosť hokejistov Kanady na MS hráčov do 20 rokov. (Autor: TASR/AP)
Sportnet|5. jan 2023 o 06:40

Kanada zabojuje o jubilejný 20. titul.

MS v hokeji do 20 rokov 2023 - semifinále

USA - Kanada 2:6 (2:1, 0:3, 0:2)

Góly: 2. Cooley (Ufko, Snuggerud), 11. Connors (Stramel, Brindley) – 12. Bedard (Del Mastro, Roy), 21. Stankoven (Roy, Clarke), 26. Fantilli (Dean, Zellweger), 33. Roy (Stankoven, Bedard), 50. Clarke (Fantilli, Beck), 57. Roy

HALIFAX. Hokejisti Kanady sa stali druhým finalistom MS hráčov do 20 rokov. V zámorskom semifinále si poradili s USA jednoznačne 6:2.

"Kolíska hokeja" tak zabojuje o svoj 20. titul z tejto vekovej kategórie, pričom jej finálovým súperom bude Česko, ktoré si poradilo so Švédskom.

Oba tímy sa stretli už v základnej skupine. Hneď v úvodný hrací deň turnaja sa Česi postarali o prekvapenie, keď domácich zdolali 5:2.

Finále je na programe v noci na piatok o 0.30 SEČ. Duel o 3. miesto medzi hráčmi USA a Švédska sa uskutoční vo štvrtok o 20.30 SEČ.

Američania mali skvelý vstup do semifinále. Po piatich minútach viedli na strely na bránu 9:0 a po góle Logana Cooleyho sa dostali do vedenia. Navyše, v polovici 11. minúty zveľadil americký náskok Kenny Connors.

Následne však už strieľali góly iba Kanaďania. K obratu v prvej tretine zavelil Connor Bedard, pre ktorého to bol deviaty gól na turnaji. "Javorovým listom" vyšla najmä druhá tretina, v ktorej troma gólmi otočili skóre.

VIDEO: Zostrih zo zápasu Kanada - USA v semifinále MS U20

Američania sa v zápase tešili z gólu až štyrikrát, no dvakrát im radosť pokazila trénerská výzva kanadského trénera Dennisa Williamsa.

Po porade s videorozhodcom neplatili pre nedovolené bránenie brankára zásahy Jacksona Blaka za stavu 2:3 a tiež Rutgera McGroartyho v úvode tretej tretiny.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»USA v semifinále vynikajúco začali, potom ich Kanada prevalcovala