Američanky zabojujú o ďalší titul, tentokrát však nie proti Kanade

Hokejistky USA do 18 rokov v zápase proti Fínsku.
Hokejistky USA do 18 rokov v zápase proti Fínsku. (Autor: IIHF/ Andrea Cardin)
Sportnet|13. jan 2024 o 22:20

Prvý aj posledný gól strelila Josie St. Martinová.

MS v hokeji žien do 18 rokov - semifinále

USA - Fínsko 4:2 (1:0, 2:2, 1:0)

Góly: 5. St. Martinová (Petrieová), 32. Derrenbacherová (Thomasová, McGatheyová), 37. Scannellová (Fanaleová, Petrieová), 58. St. Martinová (Petrieová) - 29. Tapaniová (Ekoluomová, Anderssonová), 39. Anderssonová (Tallinenová, Kuusistová)

ZUG. Hokejistky USA do 18 rokov zdolali reprezentantky Fínska 4:2 a stali sa druhými finalistkami majstrovstiev sveta vo švajčiarskom Zugu.

Rovnaký výsledok sa zrodil aj v úvodnom semifinále, ale na rozdiel od tohto stretnutia Kanada nepotvrdila úlohu favorita a podľahla Česku.

Fínky prehrávali 0:2 aj 1:3, no zakaždým dokázali streliť kontaktný gól, a tak Američanky trápili až do konca. Definitívny pokoj na ich hokejky dala Josie St. Martinová, ktorá v 58. minúte pretlačila puk za fínsku brankárku.

Zaujímavosťou je, že ide o 16. šampionát tejto vekovej kategórie a USA budú už v pätnástom finále. Na konte majú osem titulov, šesť strieborných medailí a vlani sa museli uspokojiť s bronzovým kovom.

Okrem zámorských tímov sa do finále dvakrát prebojovalo Švédsko (2018 a 2023) a tento rok túto štatistiku obohatí finálová účasť Česka.

Nachádzate sa tu:
Domov»Hokej»Reprezentácie»Američanky zabojujú o ďalší titul, tentokrát však nie proti Kanade