US Open - Lackova prehra v 2. kole kvalifikácie dvojhry

SITA|22. aug 2008 o 00:39

NEW YORK 22. augusta (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral vo štvrtkovom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji ...

NEW YORK 22. augusta (SITA) - Slovenský tenista Lukáš Lacko prehral vo štvrtkovom stretnutí 2. kola trojkolovej kvalifikácie o postup do hlavnej súťaže dvojhry na záverečnom štvrtom grandslamovom turnaji sezóny US Open v New Yorku (25. augusta - 7. septembra, celková dotácia 20,6 milióna USD, tvrdý povrch DecoTurf II) s dvadsiatym druhým nasadeným, Talianom Flaviom Cipollom, v ich premiérovom vzájomnom súboji 6:2, 4:6, 1:6.

Dvadsaťročnému piešťanskému rodákovi sa vydaril vstup do zápasu na dvorci č. 14 v areáli USTA Billie Jean King National Tennis Center. Viedol 3:0, a hoci súper, tento týždeň 141. vo svetovom rebríčku ATP Entry, znížil rebrejkom na 2:3, Lacko odpovedal ďalším ziskom Cipollovho podania - 4:2. Potvrdil, v ôsmom geme si na príjme vypracoval sľubný náskok 40:0 a premenil tretí setbal. V druhej časti za stavu 2:1 ako returnujúci mal Slovák brejkové šance, ale nezužitkoval ich a vtedy akoby nastal zlom: favorit vyrovnal na 2:2, vzápätí dvoma hrami bez straty fiftínu odskočil na 4:2 a nezaváhal ani po nepremenení dvoch setbalov v rade v deviatom geme. Desiatu hru Talian pri výhode vlastného servisu hladko zvládol. Cipolla v rozhodujúcom dejstve unikol na 4:0 a bez ťažkostí zavŕšil obrat.

"Do stavu 6:2, 2:1 a 40:15 pri Cipollovom servise som predvádzal výborný tenis. Vtedy ma obrali rozhodcovia. Smoliarsky som si prehral podanie a v treťom sete mi už nič nevychádzalo," uviedol L. Lacko pre agentúru SITA.

Člen NTC Lacko, momentálne 218. v renkingu, absolvoval tretí pokus o prienik z kvalifikácie do hlavnej súťaže v newyorskom Flushing Meadows v Corona Parku vo štvrti Queen´s. Predvlani prehral v 1. kole so Švajčiarom Stéphanom Bohlim 6:3, 3:6, 4:6 a minulý rok vo finálovom 3. kole nestačil na skúseného Rumuna Andreia Pavela (5:7, 4:6).

V 2. kole kvalifikácie dvojhry mužov sa na 127. majstrovstvách USA vo štvrtok ešte predstaví Karol Beck. V 2. kole eliminácie dvojhry žien prehrala držiteľka voľnej karty Kristína Kučová s francúzskou dvojkou "pavúka" Mathilde Johanssonovou 5:7, 3:6, keď nepremenila dva setbaly. Už v 1. kole kvalifikácie sa lúčili Ivo Klec a Zuzana Kučová. Priamo v singlovej hlavnej súťaži budú od pondelka hrať Daniela Hantuchová, Dominika Cibulková, Magdaléna Rybáriková a Dominik Hrbatý.


Dvojhra mužov - kvalifikácia - 2. kolo:

Flavio Cipolla (22-Tal.) - Lukáš Lacko (SR) 2:6, 6:4, 6:1


Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open - Lackova prehra v 2. kole kvalifikácie dvojhry