US Open - Davenportová možno ukončí kariéru

SITA|30. aug 2008 o 10:51

NEW YORK 30. augusta (SITA, AFP) - Francúzska tenistka Marion Bartoliová v zápase 3. kola tohtoročného US Open v piatok zvíťazila nad domácou hráčkou Lindsay Davenportovou hladko 2:0 na sety (6:1, 7:6 ...

NEW YORK 30. augusta (SITA, AFP) - Francúzska tenistka Marion Bartoliová v zápase 3. kola tohtoročného US Open v piatok zvíťazila nad domácou hráčkou Lindsay Davenportovou hladko 2:0 na sety (6:1, 7:6 /3/). Tridsaťdvaročná bývalá svetová jednotka sa vzápätí nechala počuť, že bude zvažovať svoju budúcnosť na profesionálnych dvorcoch WTA. "Je ťažké urobiť rozhodnutie takého druhu v okamihu. Pred turnajom som na nič také nepomyslela a nemyslím si, že by bolo vhodné bez rozmyslenia vyhlasovať niečo emotívne v tejto chvíli," povedala trojnásobná grandslamová šampiónka. V roku 2006 sa Davenportová na otvorených majstrovstvách USA nezúčastnila, pretože sa jej krátko predtým narodil syn Jagger. "Vôbec som nemala pocit, že mám pod nohami pevnú pôdu. Bol to jeden z mojich najhorších výkonov v kariére. Nedokázala som sa dostať do správneho herného rytmu a hrať svoju hru," povedala olympijská víťazka z dvojhry z Atén 1996 a dodala: "Po zápase som bola taká nahnevaná, že som nemyslela vôbec na nič a chcela sa iba čo najskôr dostať z kurtu preč."

Davenportová by tak v prípade prehry v 2. kole štvorhry po boku slovenskej jednotky Daniely Hantuchovej v súboji s 13. nasadeným ruským párom Jelena Vesninová - Vera Zvonarevová mohla v sobotu odohrať svoj vôbec posledný zápas v kariére na profesionálnom okruhu.

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»US Open - Davenportová možno ukončí kariéru