Ukrajinským tenistom bude chýbať na Slovensku jednotka

Alexandr Dolgopolov.
Alexandr Dolgopolov. (Autor: SITA/AP)
SITA|13. júl 2011 o 13:27

Ukrajinskí tenisti nenastúpia proti Slovensku so svojim najlepším hráčom Alexandrom Dolgopolovom.

KYJEV. Alexandr Dolgopolov nenastúpi za Ukrajinu proti Slovensku 16. - 18. septembra v bratislavskom stretnutí rozhodujúceho 2. kola play-off o zotrvanie v I. skupine euroafrickej zóny Davisovho pohára tenisových reprezentačných družstiev mužov. 26. muž svetového rebríčka ATP to uviedol pre agentúru SITA.

Kyjevský rodák Dolgopolov vstupoval do tejto sezóny na 48. pozícii v renkingu a medzičasom už bol aj na 20. priečke. Zaujal najmä prienikom do štvrťfinále Australian Open napríklad cez Francúza Joa-Wilfrieda Tsongu a Švéda Robina Söderlinga, zhodne v piatich setoch. Na antuke, ktorá zatiaľ takisto prichádza do úvahy ako zvolený povrch, bol v tomto roku na hlavnej profesionálnej úrovni vo finále v brazílskom Costa Do Sauípe a v semifinále v mexickom Acapulcu a francúzskom Nice.

Zverenec Jacka Readera Dolgopolov je renkingovou jednotkou svojej krajiny pred Sergijom Stachovským (45.), Iľjom Marčenkom (115.), Sergejom Bubkom (265.) a Arťomom Smirnovom (267.), ale v Davis Cupe zatiaľ nastúpil iba na dve stretnutia, naposledy už v apríli 2007 v

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»Tenis»Davis Cup»Ukrajinským tenistom bude chýbať na Slovensku jednotka