Ukrajina
Ukrajina
Majstrovstvá Európy
17.06.2021, Skupina C
2 - 1
2:0
Severné Macedónsko
Severné Macedónsko

Penaltu chytili obaja brankári, Ukrajina ukončila negatívnu sériu

Andrij Jarmolenko sa teší z gólu v zápase Ukrajina - Severné Macedónsko na EURO 2020.
Andrij Jarmolenko sa teší z gólu v zápase Ukrajina - Severné Macedónsko na EURO 2020. (Autor: TASR)
Sportnet, TASR|17. jún 2021 o 16:51 (aktualizované 17. jún 2021 o 17:16)

Ukrajina dnes zdolala Severné Macedónsko v zápase ME vo futbale (EURO 2020 / 2021), pozrite si priebeh a konečný výsledok.

Ukrajina - Severné Macedónsko 2:1 (2:0)

Góly: 29. Jarmolenko, 34. Jaremčuk - 57. Alioski

ŽK: Šaparenko - Velkovski, Avramovski

Rozhodovali: Rapallini - Belatti, Bonfa (všetci Arg.)

Ukrajina: Buščan - Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko - Stepanenko - Jarmolenko (70. Cygankov), Šaparenko (78. Sydorčuk), Zinčenko, Malinovskij (90.+2 Sobol) - Jaremčuk (70. Besedin)

Severné Macedónsko: Dimitrievski - S. Ristovski, Velkovski (86. Tričkovski), Musliu - Nikolov (46. Trajkovski), Ademi (86. Ristevski), Spirovski (46. Čurlinov), Alioski - Bardhi (77. Avramovski) - Pandev, Elmas

BUKUREŠŤ. Ukrajina dnes zdolala Severné Macedónsko 2:1 vo svojom druhom zápase v skupine C na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021).

Zverencom trénera Andrija Ševčenka vyšiel najmä prvý polčas, v ktorom jednoznačne dominovali a strelili dva góly. Podobne ako v súboji proti Holandsku skórovali Andrij Jarmolenko a Roman Jaremčuk. 

V druhom polčase sa obraz hry zmenil a Severní Macedónci sa dostali do hry. V 57. minúte nepremenil penaltu Ezgjan Alioski, ale z následnej dorážky znížil. 

Šesť minút pred koncom mohol spečatiť ukrajinský triumf Ruslan Malinovskyj, ale ani on nepremenil nariadený pokutový kop. 

Ukrajina získala na majstrovstvách Európy prvé body a tiež ukončila sériu šiestich prehier za sebou na kontinentálnych šampionátoch. 

Priebežná tabuľka skupiny C

Z = zápasy, V = Výhry, R = Remízy, P = Prehry, B = Body

Priebeh zápasu Ukrajina - Severné Macedónsko na ME vo futbale

I. polčas:

Úvodné minúty naznačili, ako sa bude zápas vyvíjať. Ukrajinci sa zmocnili lopty, súper sa stiahol do obrannej ulity. Po rohovom kope sa dostal k lopte Malinovskij, napriahol a Dimitrievski ju s námahou vyrazil na roh.

V 11. minúte postupoval sám na bránku Jaremčuk, ale namiesto strely zbytočne zvolil prihrávku na obsadeného spoluhráča. Macedónci dali o sebe vedieť v 16. minúte, Elmas mal však na zadnej žrdi vychýlenú mušku.

Inak Ukrajinci na ihrisku dominovali a v 29. minúte otvorili skóre. Jarmolenko po rohu na zadnej žrdi napriek postaveniu v ťažkom uhle dokázal rozvlniť sieť - 1:0.

Zakrátko si za obranu Severného Macedónska zabehol Jaremčuk a zoči-voči Dimitrievskemu zdvojnásobil náskok favorita. V 39. minúte dostal loptu do bránky Pandev, ale gól pre tesný ofsajd neplatil.

II. polčas:

Do druhého polčasu vstúpili Severní Macedónci s dvoma zmenami v zostave a herne ožili. V 57. minúte Karavajev fauloval v šestnástke Pandeva a Alioski z nariadenej jedenástky na dvakrát prekonal Buščana - 2:1.

Severní Macedónci vycítili, že s favoritom sa dá hrať a po prestávke prebrali iniciatívu. Trajkovski z diaľky natiahol Buščana, pokus Bardhiho letel tesne nad.

V 74. minúte mal rozhodnutie na kopačke striedajúci Cygankov, ale vo vyloženej pozícii trestuhodne nedal. V 84. minúte kopali penaltu aj Ukrajinci po tom, ako VAR odhalil ruku Avramovského. Malinovského však vychytal Dimitrievski.

V závere už zúfala snaha nováčika na scéne majstrovstiev sveta k vyrovnaniu neviedla, hoci sa Trajkovski ešte dvakrát dostal do zakončenia.

Hlasy po zápase:

(zdroj: uefa.com, sportmedia.mk)

Andrij Jarmolenko, útočník Ukrajiny a autor gólu: "Ocenenie hráča zápasu ma teší a ak by sa to dalo, podelil by som o neho s celým tímom. Väčšiu radosť mám z nášho víťazstva. Nezáleží na tom, kto dá gól alebo naňho prihrá. Pozrite na našu defenzívu, aký skvelý výkon dnes predviedla."

Igor Angelovski, tréner Macedónska: "Ukázali sme kvalitu a to, že na tomto šampionáte sme zaslúžene. Že sme hrali dobre ocenili aj naši fanúšikovia, ktorí nás po zápase odmenili búrlivým potleskom. Ľutujeme, že sme nezískali aspoň bod a neurobili im viac radosti."

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Penaltu chytili obaja brankári, Ukrajina ukončila negatívnu sériu