21.06.2021 | Skupina C
21.06.2021 | Sk. C
0 - 1
(0:1)

Ukrajina - Rakúsko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)

Ukrajina vs. Rakúsko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes.
Ukrajina vs. Rakúsko: ONLINE prenos zo zápasu na ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes. (Autor: Sportnet)
Sportnet|21. jún 2021 o 08:00

Sledujte s nami ONLINE prenos z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021): Ukrajina - Rakúsko.

BUKUREŠŤ. Ukrajina a Rakúsko dnes hrajú svoj tretí zápas na ME vo futbale (EURO 2020 / 2021). Duel skupiny C hostí Národný štadión v Rumunsku, v Bukurešti.

Sledujte online prenos s nami.

Pozrite si tiež priebežné tabuľky a celkový program šampionátu.

ONLINE PRENOS: Ukrajina - Rakúsko (LIVE z ME vo futbale - EURO 2020 / 2021 dnes)

Majstrovstvá Európy Skupina C 2020/2021
21.06.2021 o 18:00
Ukrajina
0:1
(0:1, 0:0)
90+3 minúta
Ukončený
Rakúsko
Prehľad
Góly: 21. Baumgartner. Rozhodca: Çakır – Duran, Ongun (TUR). Diváci: 10 472.
Prenos
To je odo mňa z tohto zápasu všetko. Ďakujem vám za pozornosť a prajem pekný zvyšok večera.
Štatistiky zápasu:

Držanie lopty: 51 % : 49 %.
Strely na bránu: 1:4.
Strely mimo: 2:8.
Rohy: 4:9.
Ofsajdy: 1:2.
Fauly: 10:11.
V druhom polčase sa obraz hry v porovnaní s prvým dejstvom prakticky nezmenil. Ukrajinci si nedokázali poradiť s vysokým presingom Rakúšanov a len s veľkými problémami sa dostávali na útočnú polovicu. Rakúšania síce nemali veľa gólových príležitostí, Ukrajincov ale stále držali v pohotovosti a hlavne protihráčov nepúšťali až na výnimky k nebezpečným strelám. Rakúsko si tak na svoje konto pripisuje dôležitú výhru, ktorá sa ale dá považovať za zaslúženú. Hlavne sa však vďaka nej dostalo na druhú priečku a v osemfinále si zahrá v Londýne proti Taliansku. Ukrajinci sú tretí s 3 bodmi a musia čakať na výsledky zápasov ďalších skupín.
90+3
Koniec zápasu.
90+2
Nadstavený čas sa odohráva na rakúskej polovici ihriska. Zinčenkov center z ľavej strany bol zablokovaný, lopta sa ale vrátila k Ukrajincom.
90+1
Ukrajinci zatlačili Rakúšanov do obrany a z krídiel poslali niekoľko zaujímavých centrov do šestnástky. Ani jeden z nich ale nezasiahol nikto v žltom a Jaremčuk bol navyše v ofsajde.
90
Nadstavený čas sú tri minúty.
90
changeStriedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Marko Arnautović, prichádza Saša Kalajdžić.
88
Rakúšania opäť dostali loptu na útočnú polovicu a dokonca sa mohli dostať i do zakončenia, Sabitzer sa ale po prihrávke Arnautovića ocitol v ofsajde.
87
importantJaremčuk prenikol na pravú stranu šestnástky a z pomerne ostrého uhla cez Hintereggera vystrelil po zemi. Jeho pokus skončil tesne mimo pravej tyče Bachmannovej brány.
86
Ukrajinci sa konečne dostali na útočnú polovicu, Jarmolenkov center z pravého krídla ale bez problémov odhlavičkoval jeden z rakúskych obrancov do bezpečia.
85
changeStriedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Vitalij Mykolenko, prichádza Arťom Besedin.
84
Arnautovićov oblúčik na spoluhráča zasiahol vo vlastnej šestnástke Matvijenko hruďou a aj keď Rakúšania reklamovali hru rukou, tak hra logicky pokračovala ďalej.
83
Rakúšania prenikli k šestnástke Ukrajiny a bez väčších problémov dokázali zatlačiť protihráčov hlboko do obrany.
82
Rakúšania to už tiež pochopili a vyrazili napádať Ukrajincov. Zinčenko preto musel urýchlene rozohrať na ľavé krídlo na Mykolenka, ktorý si ale túto prihrávku na hracej ploche spracovať nedokázal.
81
Tí sa snažia loptu rozohrať, ich hra je ale veľmi statická a obrancom sa na útočnej polovici na prihrávku prakticky nikto neponúka.
80
Schlager zostal ležať na trávniku po tom, čo ho zozadu podkopol vracajúci sa Marlos. Tento zjavný faul rozhodcom unikol a lopta tak skončila na kopačkách Ukrajincov.
79
Rakúsko sa zaseklo až pri pokuse o prechod stredom poľa, Ukrajinci však loptu okamžite stratili. Ukrajincom už zrejme došli sily.
78
Tí s loptou zacúvali na vlastnú polovicu ihriska, kde si ju prihráva obranná štvorica rakúskeho tímu. Ukrajinci ju príliš nenapádajú.
77
Alabov center tentokrát preletel celým ukrajinským pokutovým územím bez toho, aby loptu niekto zasiahol. Lopta sa na opačnej strane opäť dostala k Rakúšanom.
76
Po Alabovej strele strieľal z hranice šestnástky Sabitzer, jeho pokus ale bol zrazený na rohový kop.
74
Ukrajine ale pomohlo nedorozumenie na pravej strane, kde si nedokázali Schlager a Lainer presne prihrať. Lopta skončila za bránkovou čiarou.
73
Rakúšania pokračujú vo svojej aktivite a niektorí Ukrajinci už zjavne nestíhajú. Preto sa hráči v červených dresoch i teraz dokázali bez problémov dostať na útočnú polovicu ihriska.
72
changeStriedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Konrad Laimer, prichádza Stefan Ilsanker.
71
Laimer pomaly odišiel za autovú čiaru a Rakúšania budú striedať. Medzitým hra pokračuje rozohrávkou ukrajinských obrancov.
70
Konrad Laimer skončil pred ukrajinskou šestnástkou na trávniku a musí byť ošetrený. V tomto prípade sa o zrážku v súboji s protihráčom nejednalo.
69
Ukrajinci pokračujú v zbytočných stratách lopty. Cygankov ju „nevynútenou chybou“ v strede poľa odovzdal Rakúšanom a tí sa bez problémov opäť dostali na útočnú polovicu.
68
changeStriedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Mykola Šaparenko, prichádza Marlos.
67
Rakúsky brankár Bachmann vyboxoval nákop do vlastnej šestnástky. Jeho spoluhráči sa potom k lopte opäť dostali.
65
Dianie na trávniku v tejto chvíli vypadá skôr tak, že náskok súpera potrebujú dohnať Rakúšania. Tí naďalej kombinujú na útočnej polovici ihriska.
64
Tento postupný útok Rakúska úspechom neskončil. Ukrajinský tím však pokazil rozohrávku a pred napádajúcim Arnautovićom musel gólman Buščan loptu odkopnúť k rakúskym obrancom.
63
Rakúsko tak loptu získalo a preniklo na útočnú polovicu. Zápas viac-menej kontroluje a Ukrajine nedovoľuje dostať sa do trvalejšieho tlaku.
62
Loptu po centri Ukrajiny z rohového kopu zasiahol vo vlastnom pokutovom území rukou Alaba, podľa názoru hlavného rozhodcu sa ale o nedovolenú hru rukou nejednalo.
61
61
importantCygankov center na prednú tyč zasiahol Lainer hlavou v páde tak, že jeho „strelu“ letiacu k tyči vlastnej brány musel brankár Bachmann výborným zákrokom vyraziť na roh.
60
Schöpf nechtiac šliapol Mykolenkovi pri jeho kľučke na nohu. Štandardka pre Ukrajinu z ľavej strany útočnej polovice.
58
Rakúšania držia loptu pod svojou kontrolou. Ukrajinci ich napádajú, zatiaľ sa im ale podarilo súpera vytlačiť len do stredu poľa.
57
Laimerovu strelu zrazil Zabarnyj priamo pred Schlagera, ktorý strelou z voleja zo zhruba 30 metrov výrazne minul Buščanovu bránu.
56
Jarmolenko sa pekne uvoľnil na pravom krídle okolo Alabu a nacentroval na zadnú tyč, kde loptu odhlavičkoval pred nabiehajúcim si Cygankovom aspoň do autu Lainer.
55
Ukrajinci sú v porovnaní s prvým polčasom výrazne aktívnejší, do vyloženej gólovej príležitosti sa ale stále nedokázali dostať. Rakúšania hrajú v obrane veľmi disciplinovane.
54
Alabov center odhlavičkoval hneď prvý brániaci hráč Ukrajiny. Arnautović potom vrátil loptu „do ohňa“, ani jeden z jeho spoluhráčov sa však k dorážke nedostal.
53
Lainer sa rozbehol po pravej strane individuálne k ukrajinskej šestnástke a vo vzdialenosti zhruba 30 metrov od brány ho fauloval Cygankov. Priamy kop pre Rakúsko.
52
Roh Ukrajiny nič nebezpečné pre rakúsku bránu nepriniesol. Rakúšania loptu získali a prechádzajú do postupnej útočnej akcie.
51
Jarmolenkov center z pravého krídla doletel napriek teču rakúskeho obrancu až do stredu šestnástky na Jaremčuka, ktorého strela v páde bola zrazená na roh.
50
Schlager sa na konci rakúskeho postupného útoku odhodlal k strele zo strednej vzdialenosti, tá ale bola pre ukrajinského brankára Buščana ľahkou korisťou.
49
Obaja hráči sú našťastie v poriadku. Turecký hlavný rozhodca Çakır im obom ešte dohovára.
48
V rakúskej šestnástke došlo k zrážke dvoch hráčov, ktorými boli Jaremčuk a Hinteregger. Obaja hráči sú ošetrovaní.
47
Polčas začal faulom na pravej strane vlastnej polovice Lainer. Center Ukrajinov z tejto štandardky letel na Sydorčuka, ktorý sa ale k zakončeniu nepretlačil.
46
changeStriedanie v tíme Ukrajina: z ihriska odchádza Ruslan Malinovskyj, prichádza Viktor Cygankov.
46
Začal sa druhý polčas.
Druhý polčas sa začne približne o 19:04.
Po prvom polčase idú s najtesnejším náskokom do šatne Rakúšania. Tí zjavne zaskočili vysokým presingom svojho súpera, ktorý si s ním prakticky celý prvý polčas nedokázal poradiť. Ukrajinci sa na útočnú polovicu dostávali len veľmi ťažko a za celý prvý polčas vystrelili len raz, naopak väčšinu času sa hra odohrávala na ich polovici. Do zaslúženého náskoku dostal rakúsky tím v 21. minúte po rohovom kope Christoph Baumgartner a keďže Arnautović v závere prvého polčasu nevyužil veľkú gólovú príležitosť na konci rýchleho protiútoku, tak Ukrajine stačí streliť v druhom polčase na druhé miesto v skupine jeden gól.

Štatistiky po 1. polčase:

Držanie lopty: 48 % : 52 %
Strely na bránu: 1:3
Strely mimo: 0:6
Rohy: 2:8
Ofsajdy: 0:0
Fauly: 4:6
45+4
Prvý polčas sa skončil.
45+3
Zrazený center z ľavej strany sa v šestnástke Ukrajiny odrazil k Lainerovi, ktorý z voleja vypálil vysoko nad Buščanovu bránu.
45+2
Sabitzer si nabehol za Matvijenka na nákop zo stredu poľa, v rozhodujúcom momente sa ale pošmykol a loptu už len posunul k Arnautovićovi, ktorého slabú strelu ukrajinský brankár Buščan chytil.
45+1
Jaremčuk dostal výbornú prihrávku do šestnástky, loptu si ale nevydareným spracovaním posunul až príliš do ľavej strany a nakoniec mu odskočila za bránkovú čiaru.
45
Bude sa hrať ešte tri minúty.
44
Arnautović sa zrazil so Sydorčukom vo vzdušnom súboji. Aj on musí byť ošetrený, nemalo by sa ale jednať o vážnejšie zranenie.
43
Mykolenko na opačnej strane vyslal z krídla strieľaný center na zadnú tyč, Jarmolenko a Jaremčuk sa ale nedohodli a lopta napokon skončila za bránkovou čiarou.
42
42
importantRakúšania predviedli skvelý rýchly protiútok do otvorenej ukrajinskej obrany. Na prihrávku na pravú stranu útočnej polovice si nabehol Schöpf, ktorý loptu výborne naservíroval pred bránu dobiehajúcemu Arnautovićovi. Ten ale strelou z prvej minul Buščanovu bránu.
41
Až teraz sa Ukrajinci dostali na útočnú polovicu. Postupnou kombináciou na krátke prihrávky sa približujú k pokutovému územiu Rakúska.
40
Ani nákop brankára Buščana na útočnú polovicu neskončil úspechom. Rakúšania hrací predmet odkopli a Ukrajinci musia začínať svoj útok spred vlastnej šestnástky.
39
Obraz hry sa zatiaľ vôbec nemení. Ukrajinci si nedokážu poradiť s vysokým rakúskym presingom, ktorý im nedovoľuje prejsť na dlhšiu dobu ani len na útočnú polovicu.
37
37
importantLaimer si na ľavej strane šestnástky naviedol loptu na pravačku a odtiaľ ju zakrútil k vzdialenejšej tyči. Túto strelu ukrajinský gólman Buščan dokázal vyraziť.
36
Grillitschov center na ľavú stranu šestnástky vrátil Schlager hlavou pred ukrajinskú bránu, z nej ale včas vybehol brankár Buščan, ktorý Arnautovićovi loptu doslova zobral z hlavy.
35
A okamžite prišiel nákop na rozbehnutého Jaremčuka, ktorý ale prehral šprintérsky súboj s Hintereggerom a ten mu loptu vzal.
34
Laimer sa na konci rakúskej kombinácie na útočnej polovici dostal k strele, tá ale bola zablokovaná. Ukrajinci loptu získali.
32
changeStriedanie v tíme Rakúsko: z ihriska odchádza Christoph Baumgartner, prichádza Alessandro Schöpf.
32
Baumgartner odišiel v sprievode lekára priamo do šatne. Rakúšania už pripravujú striedanie.
31
Baumgartner sedí na trávniku a je zrejme stále otrasený po zrážke so Zabarným. Zápas tak preňho zrejme končí.
30
Prestávka na občerstvenie hráčov.
29
29
importantŠaparenko si naviedol loptu okolo Lainera do šestnástky a zľava vystrelil k vzdialenejšej tyči. Gólman Bachmann loptu vyrazil a Jarmolenko ju následne v sklze už nedokázal doraziť.
28
Karavajev si nabehol na Jarmolenkovu prihrávku pätičkou, jeho center do šestnástky ale dokázali rakúski hráči odvrátiť do bezpečia.
27
Ukrajnci sa už trochu otriasli z inkasovaného gólu a podarilo sa im prejsť na útočnú polovicu ihriska, nákop na Šaparenka ale odkopol do autu Lainer.
26
Schlager sa rozbehol odvážne medzi štvoricu Ukrajincov a takmer sa mu podarilo preniknúť do pokutového územia. Tesne pred ním spadol v súboji s jedným z obrancov, faul ale napriek protestom Rakúšanov odpískaný nebol.
25
Ukrajinci sa rakúskemu rohovému kopu tentokrát ubránili a následne loptu získali. Rakúšania okamžite zacúvali na vlastnú polovicu ihriska do obranného postavenia.
24
Baumgartner vysunul po zisku lopty do nábehu na ľavé krídlo Alabu, jeho center však zrazil na roh blokujúci obranca Karavajev.
23
Ukrajincom sa loptu podarilo získať, cez vysokonapádajúcich Rakúšanov sa ale nie sú schopní dostať ani len za stredovú čiaru. Rakúsko kontroluje dianie na trávniku.
22
Rakúsko neustupuje zo svojho herného štýlu ani po strelenom góle a nervózni Ukrajinci rozohrali nepresnou prihrávkou priamo do autu.
21
21
goalRakúsko dalo gól!
Rakúšania otvárajú skóre! Alabov center z rohu doletel až do stredu pokutového územia, kde natiahol nohu pred Zabarného CHRISTOPH BAUMGARTNER a ten loptu nasmeroval mimo dosahu ukrajinského gólmana Buščana.
19
Našťastie i Baumgartner je už na nohách a pomalým krokom odchádza za autovú čiaru. Hra bude o malú chvíľu pokračovať.
18
Zabarnyj a Baumgartner sa zrazili hlavami v hlavičkovom súboji v pokutovom území Rakúska. Zabarnyj už je na nohách, rakúsky záložník je ale stále ošetrovaný.
17
K Alabovmu nákopu z ľavej strany sa tlačili v pokutovom území Dragović i Arnautović, ani jeden z nich sa ale k zakončeniu nedostal a lopta skončila mimo Buščanovej brány.
16
Alabov center od rohovej zástavky tentokrát preletel celou šestnástkou bez toho, aby loptu zasiahol. Za pokutovým územím sa potom opäť dostala k Rakúšanom.
15
Karavajevovu prihrávku na vlastnej polovici vystihli Rakúšania. Arnautovićova okamžitá strela spoza šestnástky bola následne zrazená na ďalší roh.
14
Karavajev dobehol tesne pred bránkovou čiarou nákop na pravé krídlo, loptu ale nemal na koho prihrať a pri snahe o sólový prienik o ňu prišiel.
13
Lainerov prienik po pravej strane skončil stratou lopty. Ukrajinci majú loptu na kopačkách, nedarí sa im ale prejsť stredom poľa na útočnú polovicu.
12
Teraz sa ukrajinskému tímu podarilo protihráčov vytlačiť aspoň za stredovú čiaru, Rakúšania sa ale rýchlo na útočnú polovicu vrátili a pokračujú v obliehaní obrany súpera.
11
Rakúsky presing bol znovu úspešný. Ukrajinci sú naďalej pod tlakom kombinujúcich protihráčov.
10
Laimerov center sprava zablokoval Malinovskyj na ďalší roh Rakúska. Alabov center i tretíkrát doletel k Rakúšanovi, Dragović ale z ťažkej pozície zo záklonu hlavou nasmeroval loptu nad Buščanovu bránu.
9
Sabitzer sa snažil pretlačiť na ľavom krídle cez Karavajeva, ktorý loptu zasiahol rukou. Hlavný rozhodca necháva hru pokračovať ďalej.
8
Rakúšania opäť uspeli v presingu a dokázali sa dostať na útočnú polovicu. Ukrajinci zacúvali do obranného postavenia.
7
Arnautović hlavou posunul loptu pred ukrajinskou šestnástkou na Sabitzera, ktorý z voleja namieril niekam pod strechu rumunského národného štadióna.
6
Rakúšania sú v úvode zápasu aktívnejším tímom a vysokým napádaním vytlačili Ukrajincov až pred ich pokutové územie. O loptu ich však pripraviť nedokázali.
5
Jarmolenko si nabehol za Alabu na prihrávku z autového vhadzovania, jeho center pred bránu ale chytil pripravený rakúsky gólman Bachmann.
4
Pri snahe zasiahnuť loptu v pokutovom území po ďalšom centri Alabu z rohu zahral nedovolene rukou Lainer. Ukrajinci majú prvýkrát v zápase možnosť založiť svoj prvý postupný útok.
3
Schlager prenikol po pravom krídle k šestnástke a jeho prihrávku musel odkopnúť na roh Zinčenko. Alabov center z rohu potom Ukrajinci odvrátili s menšími problémami na ďalší roh.
2
Rakúšania loptu vybojovali, Ukrajinci ich však dobrým presingom vytlačili na ich polovicu ihriska. Naši východní susedia sa k lopte zatiaľ nedostali.
1
Výkop zápasu mali Rakúšania. Loptu prihrávkami dozadu posunuli až k svojmu brankárovi Bachmannovi, ktorý ju musel pred napádajúcim Jaremčukom odkopnúť na útočnú polovicu.
1
Stretnutie sa práve začalo.
Ukrajinci budú hrať v žltých dresoch, Rakúšania v červených.
Oba tímy už sú na hracej ploche, zápas sa tak o malú chvíľu po hymnách Rakúska a Ukrajiny začne.
Úvodné zostavy:

Ukrajina: Buščan – O. Karavajev, Zabarnyj, Matvijenko, Mykolenko – Sydorčuk – Jarmolenko (C), Šaparenko, Zinčenko, Malinovskyj – Jaremčuk.

Náhradníci: Pjatov, Trubin – Sobol, Sudakov, Kryvcov, Stepanenko, Marlos, Makarenko, Cygankov, Besedin, Tymčyk, Dovbyk.

Rakúsko: Bachmann – Lainer, Dragović, Hinteregger, Alaba (C) – X. Schlager, Laimer, Grillitsch – Baumgartner, Sabitzer – Arnautović.

Náhradníci: A. Schlager, Pervan – Ulmer, S. Posch, Ilsanker, Gregoritsch, Lienhart, Trimmel, Schaub, Schöpf, Onisiwo, Kalajdžić.

Rozhodca: Çakır – Duran, Ongun (TUR).
importantKvôli opatreniam na zamedzenie šírenia ochorenia COVID-19 je maximálna povolená kapacita rumunského národného štadióna v Bukurešti cca 13 000 miest (cca 25 % maximálnej kapacity štadióna).


Vzájomné zápasy

Ukrajina a Rakúsko sa doteraz stretli len dvakrát a v oboch prípadoch sa jednalo o priateľské zápasy. V novembri 2011 vyhrala Ukrajina 2:1, naopak v júni 2012 prehrala s Rakúskom 2:3.


Rakúsko

Rakúsko vlani v Lige národov vyhralo svoju skupinu v Lige B a postúpilo do najvyššej ligy, pričom body stratilo len domácou remízou s Nórskom 1:1 a domácou prehrou s Rumunskom 2:3. Kvalifikáciu na MS 2022 potom Rakúšania začali remízou 2:2 v Škótsku, na ktorú nadviazali domácou výhrou 3:1 nad Faerskými ostrovmi. V treťom kvalifikačnom zápase však utrpeli doma debakel 0:4 od Dánov, čím si výrazne skomplikovali vyhliadky na postup na MS. Ani potom v rámci prípravy na tento európsky šampionát nedokázalo Rakúsko streliť gól, keď prehralo 0:1 s Anglickom a remizovalo 0:0 so Slovenskom.

Góly však Rakúšania strelili, keď to bolo treba, a v úvodnom zápase tohto turnaja vyhrali nad Severným Macedónskom 3:1. Podľa očakávania potom v druhom zápase v tejto skupine prehrali s Holanďanmi 0:2, čo pri menšom počte strelených gólov v porovnaní s Ukrajinou znamená, že na druhé miesto a istotu postupu do osemfinále dnes musia vyhrať.


Ukrajina

Ukrajinci vlani vypadli z najvyššej ligy Ligy národov, príčinou však bola kontumačná prehra so Švajčiarmi kvôli veľkému počtu nakazených. V zápasoch, ktoré odohrali, navyše Švajčiarov a i Španielov zdolali. V tomto roku odohrala Ukrajina tri zápasy kvalifikácie MS 2022 a všetky tri remizovala 1:1. Kým remíza vo Francúzsku sa dá považovať za úspech, tak domáce remízy s Fínskom a hlavne s Kazachstanom sú jednoznačne stratou v boji o postup. V príprave na toto EURO potom Ukrajinci vyhrali nad Severným Írskom 1:0 a Cyprom 4:0.

Svoju prvú tohtoročnú porážku Ukrajinci utrpeli až v úvodnom zápase tohto šampionátu, kedy prehrali v Amsterdame s domácim Holandskom 2:3. Následná výhra nad Severným Macedónskom 2:1 dala Ukrajine šancu bojovať o druhé miesto tabuľky, na ktorom skončí, ak dnes neprehrá. Prvú priečku v tabuľke skupiny C už majú istú Holanďania.
Vitajte pri on-line prenose zo zápasu skupiny C Majstrovstiev Európy medzi Ukrajinou a Rakúskom. Stretnutie sa začne o 18:00.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»EURO 2021»Ukrajina - Rakúsko: ONLINE z ME vo futbale (EURO 2020 / 2021)