UFC: Boj o post jednotky prekvapivo ovládla outsiderka Rodriguez

Marina Rodriguez triafa dobrým úderom Mackenzie Dern.
Marina Rodriguez triafa dobrým úderom Mackenzie Dern. (Zdroj: Zuffa LLC, Autor: Josh Hedges)
Daniel Stankovič|10. okt 2021 o 01:25 (aktualizované 10. okt 2021 o 01:26)

Dôležitý súboj pre najľahšiu divíziu v UFC priniesol výhru outsiderky.

LAS VEGAS. Menší turnaj americkej organizácie UFC s podtitulom Vegas 38 vyvrcholil po polnoci hlavným zápasom večera medzi dvoma elitnými bojovníčkami ženskej slamovej váhy.

V zápase proti sebe nastúpili štylisticky odlišné zápasníčky, viacnásobná svetová šampiónka v brazílskom jiu-jitsu Mackenzie Dern (11-2 MMA) a špecialistka na thajský box Marina Rodriguez (15-1-2 MMA).

Stret štvrtej a šiestej nasadenej bojovníčke rebríčka ženskej slamovej divízie UFC napokon priniesol päťkolový duel a prekvapivo až na pár momentov jednostranné predstavenie v podaní outsiderky Rodriguez.

34-ročná Brazílčanka dokázala v priebehu celého zápasu úspešne čeliť hrozbe strhom od súperky a v postoji preberala kolo za kolom stále väčšiu iniciatívu. 

Najväčšie momenty pre Dern prišli v druhom kole, kedy dotiahla vytúžený takedown a na zemi stabilizovala pozíciu pre údery, avšak z ničoho nevyťažila tak potrebné ukončenie duelu na submisiu či technický knokaut. 

Rodriguez sa dôležitou výhrou na body v hlavnom zápase večera zaradila na absolútnu špicu divízie, pričom od potenciálneho súboja o titul ženskej slamovej divízie ju môže deliť už len jedno víťazstvo.

Boli tu náročné momenty v zápase, ale nikdy to nebolo blízko toho, že som sa bála prehry. Nemali sme špeciálnu stratégiu, súboj vychádzal hlavne z toho, že som vedela, že to môže byť jeden takedown a môže mi na zemi narobiť problémy.

Kvôli tomu som tentokrát išla pomalším tempom, aby som si vedela odkontrolovať celých päť kôl. Je tu niečo, čo chcem povedať.

Už odkedy som začala som pripravená ísť na päť kôl a bojovať o titul, to je to, na čom pracujeme, takže, ak sú tú nejaké ďalšie súperky, ktoré ma k tomu priblížia, poďme na to. Ďakujem Danovi Whiteovi, trénerom a divákom na celom svete, ste úžasní,“ povedala v pozápasovom rozhovore Rodriguez.

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC: Boj o post jednotky prekvapivo ovládla outsiderka Rodriguez