UFC Vegas 24: Na koho sa oplatí staviť? (tipy)

(Zdroj: Zuffa LLC)
Daniel Stankovič|16. apr 2021 o 19:11 (aktualizované 16. apr 2021 o 19:11)

Pravidelný súhrn tipov na víkend.

V pravidelnom čase sa v noci zo soboty na nedeľu uskutoční podujatie UFC Vegas 24.

Hlavným ťahákom turnaja vysielaného na stanici ESPN bude zápas medzi Robertom Whittakerom (22-5 MMA) a Kelvinom Gastelumom (16-5 MMA). Obaja aktéri sa už v minulosti mali stretnúť, napokon však z toho zišlo. 


Bolo to vo februári 2019, keď len pár hodín pred ich vzájomným súbojom bol Whittaker prevezený do nemocnice a operovaný z dôvodu brušnej prietrži. 

Hoci Austrálčan prišiel v ďalšom dueli o titul strednej váhy, neskôr jasne porazil Darrena Tilla a Jarreda Cannoniera.

Na druhej strane Gastelum po troch prehrách zvíťazil až nedávno v zápase proti Ianovi Henischovi a do tohto zápasu vstupuje ako náhrada na poslednú chvíľu za zraneného Paula Costu. 

Ďalšie zaujímavé mená, ktoré sa v nedeľu predstavia, sú veteráni organizácie ako Andrei Arlovski (30-20) alebo Jeremy Stephens (28-18). Zaujímavosťou je, že Arlovskeho prvý zápas v UFC prišiel v roku 2000, zatiaľ čo Stephensov o sedem rokov neskôr. 

Aj keď sú už obaja bojovníci za zenitom svojej najväčšej slávy a stoja pred neľahkým protivníkom, je ich neradno podceňovať. 

Trocha prehliadaným, no o to atraktívnejším, je na turnaji súboj Juana Espina (11-1 MMA) a Aleksandra Romanova (13-0 MMA).

Domáci fanúšikovia môžu Espina poznať ako jediného premožiteľa slovenského ťažkotonážnika Martina Budaya. 

Robert Whittaker - Kelvin Gastelum (Whittaker vyhrá na body)

Ťažko sa mi hľadá iný záver pre tento zápas ako ten, kde Whittaker porazí Gasteluma na body. Prečo? 

Whittaker je komplexnejším a celkovo kvalitnejším zápasníkom, ktorý na rozdiel od súpera absolvoval celú prípravu. Jeho postoj je neortodoxnejší, avšak o to účinnejší plus výborne pracuje so vzdialenosťou, čo v prípade, ak máte menšieho protivníka akým Gastelum je, zohráva úlohu. 

Neočakávam, že by sa Gastelum pokúšal zobrať súpera na zem, pretože to je niečo, kde už pohorelo v minulosti viacero bojovníkov. Whittaker má skvelý pohyb a obranu proti strhom. 

Gastelum bude podľa môjho názoru ťahať za kratší koniec s tým, že nebude knokautovaný. 

Aleksandar Romanov - Juan Espino (1,5 kola a viac)

Druhou jednoznačnou voľbou je pre mňa stávka, že sa duel Romanov vs. Espino neskončí v prvom kole.

Aj keď u oboch zápasníkov nájdeme v minulosti zápasy na dve a viac kolá ako šafránu, musíme brať do úvahy to, že nešlo o kvalitatívne porovnateľných súperov. 

Oboch považujem za veľmi kvalitných zemiarov a nemyslím si, že by neboli silovo a technicky pripravený jeden na druhého.

Tiež ide o duel, v ktorom by neuvážená chyba vyšla porazeného príliš draho a tak paradoxne sa môže stať, že súboj bude prebiehať v postoji a bude minimálne zo začiatku opatrnejší. 

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Vegas 24: Na koho sa oplatí staviť? (tipy)