UFC Vegas 22: Počas prestávky žiadal Khabiba o radu, laxný prístup stál Hollanda zápas

(Zdroj: Zuffa/UFC)
Daniel Stankovič|21. mar 2021 o 14:15

Rozporuplný výkon jedného z aktérov hlavného zápasu bol hlavnou témou turnaja UFC Vegas 22.

LAS VEGAS. Podujatie poznačené najskôr odpadnutím na váhe zo strany bojovníčky Julijy Stoliarenko (9-4-2 MMA) a neskôr zrušením zápasu Gregor Gillespie (13-1 MMA) vs. Brad Riddell (9-1 MMA), nakoniec prebehlo v pokojnom tempe. 

Hlavný zápas večera sa v strednej váhe medzi Derekom Brunsonom (22-7 MMA) a Kevinom Hollandom (21-8 MMA) skončil víťazstvom prvého menovaného, avšak je potrebné dodať, že s riadnou dávkou trpkej pachute kvôli prístupu Hollanda.

Počas piatich kôl dokázal Brunson neutralizovať postojárske schopnosti Hollanda svojím wrestlingom, keď ho efektívne dokázal udržať na zemi, aby si tak pripísal štvrté víťazstvo v rade.

Holland v súboji pôsobil značne rozporuplne, keď dokázal Brunsona v druhom kole poslať dobrým úderom k zemi, to ale bol do konca duelu jeho najsvetlejší moment.

Už počas prvej minútovej prestávky medzi kolami hovoril na opodiaľ sediaceho Khabiba Nurmagomedova s požiadavkou na zápasnícky tip, vtipkoval a celkovo nepripomínal bojovníka, ktorý má bojovať v hlavnom dueli večera.

Prezident Dana White sa k jeho výkonu vyjadril pre YahooSports nasledovne: Myslím, že sa psychicky zrútil. Neviem, čo to predvádzal. Myslím si, že mohol nezvládnuť tlak okolo a psychicky to neuniesol. Nikdy som nevidel niečo takéto.

Holland, známy aj z dôvodu, že počas zápasov často hovorí na súperov si tak dnes pripísal tretiu prehru v UFC.

Naopak Brunson sa v pozápasovom rozhovore vyjadril, že by po tomto víťazstve rád zápasil s bývalým titulovým vyzývateľom strednej váhy Paulom Costom (13-1 MMA).

Po zrušení zápasu Gillespie vs. Riddell sa v hlavnom predzápase predviedol tvrdým knokautom Max Griffin (17-8 MMA). Na tlačovej konferencii po zápase hovoril o tom, ako emotívne bolo pre neho nastupovať tak vysoko na turnajovej karte a pridal aj slová o súperovi Kenanovi Songovi (16-6 MMA), ktorý mu údajne v zákulisí hovoril o jeho rýchlom konci v zápase.

Na hlavnej karte turnaja sme tiež boli svedkami dominantných výhier a knokautových ukončení zo strany Adriana Yaneza (13-3 MMA) a Taia Tuivasu (11-3 MMA).

Miesto čierneho koňa večera zaručene patrilo Grantovi Dawsonovi (17-1 MMA), ktorý dokázal v treťom kole poraziť Leonarda Santosa (18-4-1 MMA) pred limitom a ukončil tak jeho osemzápasovú šnúru výhier v UFC.

Výsledky UFC Vegas 22: Brunson vs. Holland

Derek Brunson vs. Kevin Holland - Brunson vyhral na body (49–45, 49–46, 49–46)

Max Griffin vs. Kenan Song - Griffin vyhral KO (prvé kolo, 2:20)

Montserrat Ruiz vs. Cheyeannne Buys - Ruiz vyhrala na body (29–28, 29–28, 29–27)

Adrian Yanez vs. Gustavo Lopez - Yanez vyhral KO (tretie kolo, 0:27)

Tai Tuivasa vs. Harry Hunsucker - Tuivasa vyhral TKO (prvé kolo, 0:49)

Macy Chiasson vs. Marion Reneau - Chiasson vyhrala na body (29–28, 29–28, 29–28)

Grant Dawson vs. Leonardo Santos - Dawson vyhral na TKO (tretie kolo, 4:59)

Trevin Giles vs. Roman Dolidze - Giles vyhral na body (29–28, 29–28, 29–28)

Montel Jackson vs. Jesse Strader - Jackson vyhral TKO (prvé kolo, 1:58)

Bruno Gustavo da Silva vs. J. P. Buys - da Silva vyhral na body (druhé kolo, 2:56)

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Vegas 22: Počas prestávky žiadal Khabiba o radu, laxný prístup stál Hollanda zápas