UFC Vegas 22: Brunson vs. Holland (rozbor zápasov)

(Zdroj: UFC/Zuffa)
20. mar 2021 o 17:46

Pred ďalším turnajom UFC prichádza pravidelný súhrn tipov na stávkové príležitosti.

So začiatkom od dnešnej polnoci prebehne ďalší turnaj organizácie UFC. V hlavnom zápase večera sa môžeme tentoraz tešiť na súboj stredných váh medzi Kevinom Hollandom (21-5 MMA) a Derekom Brunsonom (21-7 MMA).

Obaja zápasníci sa nachádzajú v prvej desiatke rebríčka strednej divízie s tým, že momentálne držia šnúry viacerých víťazstiev v rade. Predovšetkým Holland mal výborný rok 2020, keď si z piatich duelov neodchádzal ako porazený. 

Na karte nás tiež čaká návrat dekorovaného zápasníka z wrestlingu, Gregora Gillespieho (13-1 MMA) proti Bradovi Riddellovi (9-1 MMA). Súčasťou turnaja je tiež známy bojonívník ťažkej váhy UFC Tai Tuivasa (10-3 MMA).

Derek Brunson - Kevin Holland (víťaz duelu Holland)

Kevina Hollanda sledujem pozorne od jeho začiatku v organizácii UFC, kedy už v prvom zápase dokázal vydržať tri kolá proti skvelému Thiagovi Santosovi napriek tomu, že zápas zobral bez prípravy na poslednú chvíľu.

V súboji s Brunsonom ho favorizujem kvôli jeho veľmi neortodoxnému štýlu, pripravenosti bojovať so súperom či v postoji, na zemi alebo pri pletive. Holland pre mňa spĺňa všetky atribúty budúcej veľkej hviezdy UFC a v tomto zápase by to proti veteránovi mal len potvrdiť. 

Šancu pre Brunsona vidím v "zatavení" Hollanda na zemi, kde by ho mohol pripraviť o jeho výbušnosť a kondiíciu, ale nevidím to ako niečo, čo by bolo reálnou hrozbou. Počas piatich kôl si Holland nájde cestu a zvíťazí.

Gregor Gillespie - Brad Riddell (víťaz duelu Gillespie)

Na úvod by som chcel pripomenúť, že v tomto zápase to vidím vyrovnanejšie, než tomu bolo v prvom strete. Jedná sa o klasický stret ortodoxného postojára so zemiarom, kde však z hľadiska moderného MMA sú u oboch zápasníkov ich slabšie stránky menej exponované, čo znamená, že Gillespie vie bojovať aj v postoji, ako aj Riddell ovláda techniky na zemi. 

Ani jeden by sa ale mal v rámci taktiky pridržiavať toho, čo mu ide najlepšie a ak sa na to pozrieme takouto optikou, vychádza mi, že Gillespieho štýl rozhodne. Ide o nepríjemný nátlakový štýl wrestlingu, ktorý nedáva súperovi vydýchnuť. 

Najväčšou šancou pre Riddella je dobrými ranami natriafať Gillespieho v postoji a hlavne vstávať z jeho strhov na zem. 

Každý kto však videl zápasy Gillepsieho vie, že vo svojom tempe dokáže ísť v podstate celý zápas a predovšetkým jeho kontrola na zemi, by mala byť kľúčovým faktorom.

Súvisiaci obsah

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC Vegas 22: Brunson vs. Holland (rozbor zápasov)