UFC 229: Fenomenálny Khabibov výkon zatienený otrasným zmätkom po skončení zápasu

Adrián Mečiar|7. okt 2018 o 02:00

Čo však bolo najhoršie, niekto z Khabibovho tímu po skončení duelu napadol Conora McGregora, ktorý sa po ťažkej porážke dával dokopy. McGregor sa nebránil a schytal niekoľko tvrdých rán.

Khabib Nurmagomedov predviedol v dueli proti Conorovi McGregorovi fenomenálny výkon.

30-ročný šampión ľahkej váhy si udržal svoju neporaziteľnosť, keď kontroloval väčšinu zápasu s hviezdnym Írom, ktorého v druhom kole dokonca knockdownoval. McGregor sa dokázal aspoň čiastočne zotaviť a tretie kolo bodoví rozhodcovia prisúdili jemu. Išlo teda o prvé kolo v histórii, ktoré Khabib oficiálne prehral.

Vo štvrtom dejstve však Khabib znova presunul súboj na zem a v čase 3:03 donútil McGregora odklepať na rear-naked choke.

Fantastický výkon. Khabib uštedril svojmu rivalovi životnú lekciu, ktorú mu sľuboval.

Hneď na to však prišiel z Khabibovej strany obrovský skrat. Šampión reagoval na, rovnako neuveriteľne hlúpe provokácie Dillona Danisa, Conorovho trénera wrestlingu a vyskočil z klietky. V blízkosti oktagonu sa spustila obrovská mela.

Čo však bolo najhoršie, niekto z Khabibovho tímu napadol Conora McGregora, ktorý sa po ťažkej porážke dával dokopy. McGregor sa nebránil a schytal niekoľko tvrdých rán.

Komentátori Joe Rogan, Dominick Cruz a Jon Anik v priamom prenose vraveli, že sa to udialo rovno pred nimi a bolo to absolútne nechutné.

UFC trvalo pomerne dlho, kým ako tak upokojili situáciu. McGregor bol eskortovaný do útrob štadióne, ktorý už údajne opustil v sprievode policajnej ochranky.

Dana White  oktagone odmietol odovzdať Khabibovi opasok, pretože sa bál reakcie divákov. Výsledok duelu tak len bol vyhlásený Bruceom Bufferom.

Po tomto nechutnom incidente sa ozývajú hlasy volajúce po odobratí opasku z rúk Khabiba. No, to skutočne nie je vylúčené. UFC, atletická komisia a zrejme aj polícia určite vyvodia dôsledky, pretože takéto čosi sa stať nemalo. Ohavné správanie, ktoré zatienilo Khabibov výkon. 

Rovnako ako to, čo sa v apríli odohralo v Brooklyne, toto bolo jedno obrovské zlyhanie.

V Las Vegas by ešte navyše mohlo byť dusno aj v uliciach. V meste je mnoho írskych a ruských fanúšikov, a tak by sa niečo nepekné mohlo zomlieť v zlomku sekundy. 

Nachádzate sa tu:
Domov»MMA»UFC 229: Fenomenálny Khabibov výkon zatienený otrasným zmätkom po skončení zápasu